TÜSİAD Başkanı Symes: Demokrasimizin çok daha güçlenerek çıkacağına inanıyorum

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, FETÖ‘nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlar anısına Taksim Meydanı’nda kurulan “Şehitler platformu”na karanfil bıraktı.

TÜSİAD Başkanı Symes: Demokrasimizin çok daha güçlenerek çıkacağına inanıyorum

15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetinin tutulduğu Taksim'e gelen Symes, Taksim Meydanı'na kurulan darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu Demokrasi Şehitleri Anıtı'na karanfil bıraktı.

Açılan anı defterini imzalayan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "15 Temmuz akşamı tüm Türkiye dehşet içinde hepimizi derinden sarsan bir darbe olayını yaşadı. Tarihimizde böyle bir acının demokrasiye leke sürecek böyle bir girişimin hiçbir şekilde bir daha yaşanmamasını öncelikle diliyorum. Tüm halkımız, siyasi liderlerimiz son derece dirayetli bir duruş ile bu son derece vahim ve kabul edilemez olayı atlatmış durumdayız.

Buradan demokrasimizin çok daha güçlenerek çıkacağına inanıyorum. Türk halkı tüm vatandaşlarımız en yüksek düzeyde demokratik duyarlılıklarını koruyarak böyle bir zor vakayı millet olarak hep birlikte atladık. Bir daha böyle bir şey yaşamayalım. Acı kayıplarımız var. O gece demokrasi uğruna ülkemizin geleceği uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi burada saygıyla anıyorum. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun. Özelikle de geride bıraktıkları aileleri ve sevenlerine de tekrar baş sağlığı diliyorum ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Sayfa Yükleniyor...