DenizBank'a, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 175 milyon dolarlık kaynak

Kısa süre önce TOBB ile yaptığı işbirliği ile KOBİ’lere yönelik yüzde 7.5 faiz ve 2 yıl vade koşullarıyla 6 Milyar TL’ye kadar Nefes Kredisi’ni hayata geçiren DenizBank, şimdi de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 175 milyon dolar (1.25 Milyar TL) tutarında 2 yıl vadeye varan taze kaynak sağladı.

DenizBank'a, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 175 milyon dolarlık kaynak

DenizBank, temin ettiği krediyi haziran ayı içinde özellikle tarım sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, küçük ve orta ölçekli belediyelerin finansmana erişimlerinin sağlanması ve gerçekleştirdiği ithalatı içeride tekrar üreterek ihracata dönüştüren firmalarımızın dış ticaret işlemlerinde kullandıracak.

DenizBank'a, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 175 milyon dolarlık kaynak - 1 DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş

“TÜRKİYE’NİN YARINLARINA KATKI SAĞLIYORUZ”

Anlaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş şunları söyledi; “175 Milyon Dolarlık (1.25 Milyar TL) bu taze kaynağı ülkemize sağlamaktan ötürü çok mutluyuz.

Her dönemde finans sektörüne doğru noktalarda, gereken olanakları sağlayan EBRD ile birlikte çalışarak ülkemizin can damarı olan KOBİ’lerimizin ve soframızdaki ekmeğimizi borçlu olduğumuz çiftçimizin, adeta ailelerinin bir ferdi gibi hep yanlarında olduk.

Bu zorlu dönemde de maliyetlerini yönetmelerini sağlayacak ucuz ve uygun vadeli finansal çözümler üretmeyi milli bir görev addediyoruz. Kısa süre önce aynı anlayışla, TOBB iş birliğinde hayata geçirdiğimiz Nefes Projesi ile önemli bir inisiyatif üstlendik. Aralık 2019’da da uluslararası piyasalardan 1,1 milyar dolar ile rekor seviyedeki sendikasyon kredisini yine EBRD’nin de katkısını alarak sağladık.

Corona virüs salgının küresel ölçekte etkili olduğu bu zor günlerde her zaman olduğu gibi; çiftçimizin, KOBİ’mizin, yerel yönetimlerinizin ve gerçekleştirdiği ithalatı içeride tekrar üreterek ihracata dönüştüren ticaret erbabımızın yanında olma milli vazifesini, ifa etmeye devam edeceğiz.”

EBRD, ZORLU ZAMANDA FİNANS SEKTÖRÜ VE EKONOMİNİN DAYANIKLILIĞINI SAĞLAMAYI HEDEFLİYOR

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner de sağlanan krediye ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye'de büyük bir yatırımcı olarak EBRD'nin hedefi, bu zorlu zamanlarda finansal sektörün ve bir bütün olarak ekonominin dayanıklılığını sağlamaktır” dedi.

Sayfa Yükleniyor...