Denizbank'ın satış süreci başladı

Dexia, Denizbank ve bazı diğer birimlerinin satış sürecine başladı.

Denizbank'ın satış süreci başladı

Fransa, Belçika ve Lüksemburg tarafından kurtarılan Belçika bankası Dexia, Denizbank ile Dexia Asset Management birimini satış sürecine başladı.

Dexia'nın kurtarılması kapsamında Belçika devleti, Dexia'nın Belçika'daki bireysel bankacılık faaliyetlerini oluşturan Dexia Bank Belgium'u 4 milyar Euro'ya satın aldığını açıklamıştı. Ayrıca Dexia grubu 90 milyar Euro tutarında devlet garantisi almıştı.

Dexia'nın yönetim kurulu söz konu Dexia Bank Belgium'un Belçika devletine satışına onay vermenin yanı sıra Fransa'da faaliyet gösteren kamu finansmanı biriminin satışının çerçevesini de açıkladı.

Buna göre, Fransız bankalarından Caisse des Depots ve La Banque Postale, Dexia Municipal Agency'nin sırasıyla yüzde 65 ve 5'ini alacaklar.

Dexia tarafından yapılan açıklamada, yönetim kurulunun Dexia Bank Belgium'un Belçika devletine ve Dexia Municipal Agency hisselerinin yüzde 70'inin iki Fransız bankasına satışını onayladığı da belirtildi.

Denizbank da KAP'a yaptığı açıklamada, Dexia Yönetim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda Dexia'nın Denizbank'taki hisselerinin tamamının satışına ilişkin sürecin başlatılması için Dexia Grubu CEO'suna yetki verildiği belirtildi.

Denizbank, daha önce yaptığı açıklamada, Dexia'nın Denizbank'taki hisseleri ile ilgili stratejik opsiyonların değerlendirilmesine yönelik olarak başlatılan çalışmalar için Bank of America Merrill Lynch ve White & Case firmalarına yetki verdiğini duyurmuştu.

Dexia'nın Denizbank'ta yüzde 99.84 payı bulunuyor. Denizbank hisselerinin yüzde 0.16'sı halka açık işlem görüyor.

Sayfa Yükleniyor...