'Deniz'den çıktı, Ada'ya göz dikti

2006 yılında Denizbank'ı Dexia'ya satarak çıktığı bankacılık sektörüne geri dönmek için fırsat kollayan Ahmet Zorlu, Adabank ihalesini değerlendirebileceğini açıkladı.

'Deniz'den çıktı, Ada'ya göz dikti

TMSF'nin 24 Kasım'da düzenleyeceği Adabank ihalesi için geri sayım başladı.

Alıcıları artırmak amacıyla üç kez ertelenen ihaleye İran, İsrail ve Körfez ülkelerinin yanı sıra Ahmet Zorlu'dan da ilgi var.

2006 yılında Denizbank'ı Dexia'ya satarak çıktığı bankacılık sektörüne geri dönmek için fırsat kollayan Zorlu, Adabank ihalesini değerlendirebileceğini açıkladı.

Zorlu'nun patronu Ahmet Zorlu, "Bakacağız günü geldiği vakit, gireceğim diyemem ama günü geldiği vakit bakarız. Cebimize kasamıza bakarız eğer bu işi becerebilirsek gireriz ama şu anda böyle bir şey çıkmadı meydana. Çıkarsa değerlendiririz" dedi.

Zorlu'nun İsrail'deki 1 milyar dolarlık enerji yatırımlarının akıbeti de Türkiye-İsrail ilişkilerindeki gerginlik nedeniyle merak konusuydu. Zorlu, "15-20 gün içinde inşaata start verilecektir. Yatırım başlayacak. Orada İsrailli ortağımız var, işletmesi bizde yüzde 25 ortağız. Yapımını da üslendik. Bu konuda ayrı bir ihale olacak" dedi.

Zorlu, gayrimenkul alanında da Karayolları arazisi üzerinde hayata geçirdiği Zorlu Center projesinin satışına başlıyor. Alışveriş merkezi, rezidans, otel, ofis ve kültür merkezinden oluşan proje 2.5 milyar dolara mal oldu. Ahmet Zorlu'nun "beşi bir yerde" dediği projeden ciro beklentisi bu rakamın üstünde, kira beklentisi ise yıllık 120 milyon dolar. Rezidansların metrekare fiyatı 9 bin 500 dolar ile 18 bin dolar arasında değişiyor.

Sayfa Yükleniyor...