Denizli'ye 500 milyon Euro'luk gaz santrali

Alman enerji şirketi RWE Denizli'de Turcas ile 500 milyon Euro'luk yatırımla doğalgaz santrali kuracak.

Alman enerji şirketi RWE, Turcas Petrol'ün iştiraki RWE&Turcas Güney Elektrik AŞ ile birlikte Denizli'de 500 milyon Euro yatırımla doğalgaz çevrim santrali kuracağını açıkladı.

RWE'den yapılan yazılı açıklamada, Denizli’de inşa edilmesi planlanan enerji santralinin 775 Megawatt (MW) kapasiteye sahip olacağı; inşaatının 2010 yılı ortasında başlaması ve 2012 yılı sonunda tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

RWE Strateji Başkanı Leonhard Birnbaum, RWE’nin 2008 yılından bu yana faaliyet gösterdiği Türkiye’de önemli ölçüde büyüme potansiyeli gördüğünü belirterek, "Türkiye şirketimiz açısından yüksek stratejik öneme sahip cazip bir büyüme bölgesidir" dedi.

Birnbaum, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye, Nabucco boru hattı gibi projelerin ortağı olarak, Hazar Bölgesi’ndeki önemli hammadde rezervleri ile Batı Avrupa’daki tüketim merkezleri arasında önemli bir bağlantı teşkil etmektedir. RWE olarak, Türkiye’deki ticari faaliyetlerimizi adım adım geliştireceğimiz ve yeni projelerle de bu pazarın büyüme fırsatlarına ortak olacağımız yepyeni bir döneme adım atmış bulunmaktayız."

Türkiye’nin uzun vadede hızla artan enerji talebi açısından bakıldığında, elektrik üretiminde ciddi bir artış ve modernizasyon gereksinimi bulunduğunu belirten merkezi İstanbul’da bulunan RWE Holding İcra Kurulu Başkanı Andreas Radmacher, Denizli’de inşa edilecek doğalgaz kombine çevrim santralinin, yüzde 55’in üzerinde bir verimliliğe sahip olacağını vurguladı.

Santralde, Turcas'ın diğer bir ortağı olan Azeri devlet şirketi Socar'ın doğalgazının kullanılacağı ve mevcut boru hatlarının kapasitesinin bunun için yeterli olduğunu belirtmişti.

Sayfa Yükleniyor...