'Deprem korkusu olmadan yaşayacaklar'

1,2 milyon dolar ekstra maliyetli sistem, maksimum deprem güvenliği sağlıyor.

'Deprem korkusu olmadan yaşayacaklar'

Zemin güvenliği konusunda titiz önlemlerin alındığı Solarkent, en son deprem yönetmeliklerine göre, bin ton ekstra demir kullanımını gerektiren fore kazık, radyejeneral ve tünel kalıp sistemleri ile inşa ediliyor.

Aydınlı Grup’un inşaat alanındaki ilk projesi Solarkent’in statik projelerini İnşaat Yüksek Mühendisi İrfan Balioğlu tasarladı, zemin danışmanlığını ise İTÜ Geoteknik Anabilim Dalı Başkanı ve Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Sağlamer üstlendi.

Konut sahiplerinin deprem korkusu olmadan yaşayacağını belirten Aydınlı İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni, şunları söyledi:

“Birinci derece deprem bölgesinde yer alan İstanbul’da zemin etüdü yapılmış, temeli zemin yapısına uygun şekilde tasarlanmış ve mühendislik hizmeti almış, depreme karşı dayanıklı konutlar inşa etmek büyük önem taşıyor.

Binalar; fore kazık, radyejeneral temel ve tünel kalıp sistemleri ile inşa ediliyor.

Aslında bu bölgede, fore kazık sistemi olmadan da inşaat yapabilirdik, ancak bin ton demir, 8 bin m3 C25 beton, yani yaklaşık 1,2 milyon dolar ekstra maliyet gerektiren bu sistemi uygulamaya karar verdik.”

Fore kazıklı derin temel sistemi ile yapı yüklerini daha derindeki sağlam zemin tabakalarına ileten Solarkent blokları, aynı zamanda inşa edildikleri tünel kalıp uygulamasının bir özelliği olarak tamamı betonarme perdeden oluşan taşıyıcı sistemle yükseliyor. Her blok temeli altında bulunan 147 fore kazık, 25 metre derinliğinde ve 1 metre çapında inşa ediliyor. Dört blok toplamında yer alan fore kazık imalatında 1000 ton demir ve 8 bin m3 C25 beton kullanılıyor.

TÜRKİYE'NİN GERİ DÖNÜŞÜMLÜ İLK VE TEK KONUT PROJESİ
Solarkent, İstanbul Esenyurt’ta 28 bin metrekarelik alanda 30 katlı 4 blokta, 10 farklı daire seçeneği sunan 866 adet konuttan oluşuyor. Tasarruf ve kazanç konseptiyle tasarlanan ve Türkiye’nin geri dönüşümlü ilk ve tek konut projesi olma özelliğine sahip Solarkent, doğaya saygı gösterirken bunu kazanca dönüştürecek. Otopark çatısı solar panellerle kaplanan projede; güneşten elektrik üretecek, ürettiği elektriği kazanca dönüştürecek. Sağlanan kazanç, site aidatlarında tasarruf olarak site sakinlerine geri dönecek.


Sayfa Yükleniyor...