Dere yataklarında çalışmalara başlanıyor

Ayamama Deresi yatağındaki tüm yapılar yıkılacak.

Dere yataklarında çalışmalara başlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural ve bürokratlarla birlikte AKOM'da bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Ayamama Deresi yatağındaki tüm yapıların yıkılacağını kaydeden Topbaş, "Başbakanımız ve bakanlarımızla birlikte yaptığımız toplantıda, kısa, orta ve uzun vadede ve acil önlem planları yapıldı ve karara bağlandı. Bu çerçevede çalışmalar sürdürülmekte.” dedi.

Soruşturma başlatılması talimatını verdiklerini de kaydeden Topbaş, “İstimlak gereken yerlerde istimlak, bodrum katlarının etkileneceği noktalarda bodrum katlarının iptaline kadar bütün tedbirler alınacak. Dere yatakları, etkilenme alanlarının üzerindeki bütün çalışmaları sürdüreceğiz. Özellikle bu konuda medya ve yargıdan destek bekliyorum. Çünkü istimlak ile ilgili gittiğimiz kararlarda yürütmeyi durdurma kararları alınmakta. Bunu aşmanın yolu seri kararlar alabilmekte'' şeklinde konuştu.

Selden Herkes Sorumlu

Selden dolayı sorumlu ve suçlu aramanın doğru olmadığını ifade eden Topbaş, "İşin başında birisi olarak bizde de sorumluluk var, bizden önce de vardı, bizden sonra da olacaktır. Tüm yönetimde bulunan herkes bu özeleştiriyi yapmak zorundadır. Çünkü halkın önünde yönetimde bulunanlar olarak bizlerin problemleri daha dikkate almamız gerekiyor'' ifadesini kullandı.

Topbaş, Trakya ve İstanbul'da bin 225 personel, 406 büyük araçla ciddi bir kurtarma çalışması gerçekleştirildiğini ve 100 civarında aracın denizden çıkartıldığını kaydetti.

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...