'Derecelendirmeye bakmayız, yatırıma devam'

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye hakkındaki derecelendirmelerini fazla dikkat almadıklarını belirterek, ''Türkiye'de yatırıma devam edeceğiz'' dedi.

'Derecelendirmeye bakmayız, yatırıma devam'

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'nin not görünümünü düşürmesinin yankıları sürüyor.

Franklin Templeton'ın Gelişmekte Olan Piyasalar Grubu Başkanı Mark Mobius, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye hakkındaki derecelendirmelerini fazla dikkat almadıklarını belirterek, ''Türkiye'de yatırıma devam edeceğiz, gelecekte yeni yatırımlar yapmayı planlıyoruz'' dedi.

Mobius, ''Türkiye ekonomisi son derece dinamik. Türkiye dünyanın dört bir yanından uluslararası yatırımcıların ilgisinin merkezinde olmaya devam edecek'' diye konuştu.

Mobius, Avrupa krizinden çıkabilmek için Yunanistan'da ciddi çaba gösterildiğini belirterek, ''Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmasını beklemiyorum. Euro Bölgesi'nde kalmalarının, olası bir çıkışın yaratacağı yıkımdan daha iyi olduğunu düşünüyorum'' yorumunu yaptı.

Euro Bölgesi krizinin Türkiye'ye yansımalarına da değinen Mobius, ''Tüm bu etkilere rağmen, Türkiye yumuşak inişi başaracak. Türkiye'nin enflasyonu kontrol altında alabileceğini düşünüyorum. Euro Bölgesi krizinin Türkiye'ye olabilecek en büyük etkisi, Avrupa'nın hatalarının öğretici özelliğidir'' şeklinde konuştu.

'PETROL FİYATLARI ARTACAK'
''Uzun vadede petrol fiyatlarının artacağı'' öngörüsünde bulunan Mobius, ''Dünyanın her yerinde petrol var, önemli olan bu petrolü çıkarabilmenin maliyeti. İşte bu petrolü çıkarmanın maliyeti giderek artıyor. Bu yüzden Türkiye'nin yakıt depolamasının ve petrolün verimli bir şekilde kullanmasının, alternatif kaynaklar bulmasının önemi artacak'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...