"Deutsche Bank’ı kurtarma planı hazırlanıyor"

Alman hükümetinin zor durumda olan Deutsche Bank’ı kurtarma konusunda çalışma içinde olduğu öne sürüldü.

"Deutsche Bank’ı kurtarma planı hazırlanıyor"

Die Zeit gazetesi, Alman hükümeti ve finans çevrelerinin, ABD tarafından 2008 yılında yaşanan mali krizde usulsüz kredi verdiği gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde 14 milyar dolar ceza kesilen Deutsche Bank’ı kurtarma planı hazırladığını yazdı.

Habere göre, Berlin, Brüksel ve Frankfurt üçgeninde üst düzey bürokratlar, ihtiyaç duyulması halinde devreye girecek bir plan üzerinde çalışıyor.

Hazırlanan planın, Almanya’nın ve Avrupa’nın en büyük bankası olan Deutsche Bank’ın ihtiyaç duyduğu kaynakları kendi imkanları ile bulamaması durumunda devreye girmesi öngörülüyor.

Hazırlanan kurtarma planının, acil durumda bankaya ait bazı birimlerin Deutsche Bank’ı sıkıntıya sokmayacak değerler üzerinden başka bankalara satılmasını ve daha büyük mali sıkıntı içine girmesini önlemeyi amaçladığı belirtiliyor.

İddiaya göre, gerekirse satış işlemlerinin devlet garantisi altında yapılması da öngörülüyor. Alman hükümeti içerisinde sıkıntı içinde olan bankaların AB mekanizması ile düzlüğe çıkartılmasının tercih edilmesi üzerinde durulsa da, acil durumda Alman devletinin de doğrudan devreye girebileceği belirtiliyor.

DEUTSCHE BANK CEO'SU: DESTEĞE İHTİYAÇ YOK

İddialar bu yönde olsa da, Deutsche Bank CEO’su John Cryan, devlet yardımı ve sermaye artırımının gündemlerinde olmadığını açıkladı. Bild gazetesine konuşan Cryan, devlet yardımına ihtiyaç duymadıklarını söyledi. Kendisinin Başbakan Angela Merkel ile devlet yardımını konuştuğu yönündeki iddiaları reddeden Cryan,”Ben Başbakandan hiçbir zaman yardım talep etmedim. Bu yönde imada dahi bulunmadım” ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...