Deutsche Bank'tan dev zarar

Deutsche Bank üçüncü çeyrekte 6 milyar euro zarar edeceğini, bu yıl temettü vermeyebileceğini açıkladı.

Deutsche Bank'tan dev zarar

Deutsche Bank üçüncü çeyrekte vergi öncesi 6 milyar euro zarar edeceğini ve bu yıl temettü ödemesini azaltabileceğini veya yapmayabileceğini açıkladı.

Bankanın başına maliyetleri azaltma vaadiyle Temmuz ayında geçen CEO John Cryan, varlık satışlarını hızlandırmayı ve 23,000 işe son vererek çalışan sayısını dörtte bir oranında azaltmayı planlıyor. Almanya'nın en büyük bankası olan Deutsche Bank yatırım bankacılığı bölümünün yanı sıra satışa çıkardığı bireysel bankacılık birimi Postbank ve Çinli banka Hua Xia Bank'taki payı nedeniyle yüksek tutarda aktif sildiğini açıkladı.

Banka ayrıca hukuki masrafları için ayırdığı mali kaynağı artırdığını belirtti. Banka CEO'su John Cryan, çalışanlara gönderdiği açık mektupta, "Haberler iyi değil ve bir kısmınızın bundan büyük hayal kırıklığı duyacağınızı tahmin ediyorum" dedi.

Dünya üzerindeki az sayıdaki küresel yatırım bankasından biri olan Deutsche Bank, Cryan öncülüğünde bölgesel bir bankaya dönüşmeye çalışıyor. Cryan göreve gelmesinin ardından çalışanları, performansın "hiç memnun edici" olmadığı konusunda uyarmıştı.

Deutsche'nin hisse fiyatı son aylarda duraksayan reformlar, yükselen maliyetler, cezalar ve düzenleyici kurumlarla yapılan anlaşmalar dolayısıyla darbe almıştı. Güne yüzde 2 ekside başlayan saat 1111 itibariyle yüzde 2.3 artıda seyrediyor. Banka aynı zamanda gösterge kur oranlarını manipüle etmek ve İran ile anlaşma yapmaktan dolayı yasal yaptırımlarla karşı karşıya. Başlangıçta küresel bankacılık modelini genişletmeye devam etmeyi tercih eden banka daha sonra operasyonlarını küçültme kararı aldı.

Sayfa Yükleniyor...