Dev araziye 500 bin liralık konutlar yapılacak

İstanbul'un en gözde yerlerinden Ayazağa'daki 241 dönümlük dev araziye yapılacak konutların fiyatının 500 bin lira olması planlanıyor.

Geçtiğimiz gün Türkiye'nin en büyük arazi ihalelerinden birisi yapıldı. Tam 6 ortak, İstanbul'un en gözde yerlerinden birisi olan Ayazağa’daki 241 dönümlük arazi için, 3 milyar 251 milyon liralık hasılat hedefi ve bundan da TOKİ'ye yüzde 37 pay önerdi.

TOKİ Başkanı'nı bile şaşırtan bu dev ihalenin hemen ardından 6 ortaklı konsorsiyumun yüzde 25 payla en büyük ortaklarından olan Yeşil İnşaat'ın patronu Engin Engin Yeşil, ihale, ortaklar ve sonrası ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Hürriyet'in haberine göre, Engin Yeşil arazide büyük bir alışveriş merkezi veya otelin yapılmayacağını belirterek, "Belki çok kaliteli bir sokak çarşısı gibi birşey olabilir" dedi.

Konsorsiyum adına konuşan Yeşil, bölgede 6 bin konut olabileceğini belirtti ve fiyatları hakkında şunları söyledi: "Ortalama konut fiyatı 500 bin lira olacak. Metrekare fiyatlarını da 3 bin dolar civarında düşünüyoruz. Aslında bölgede biraz daha yüksek ama bizde konut sayısı fazla. Bu fiyattan almak için insanlar sıraya girecek. Amacımız bu."

Projeye 6 ay içinde başlamak istediklerini söyleyen Yeşil, 5 fazdan oluşacak yerin 5 yıl içinde bitirileceğini belirtti.

Sayfa Yükleniyor...