Dev arsa için 6 teklif

TOKİ’nin Doğu Ataşehir’de bulunan 100 dönümlük arsası için Emlak GYO tarafından dün yapılan ihaleye 6 firma teklif verdi.

Dev arsa için 6 teklif

Günlerdir inşaat firmaları TOKİ’nin Doğu Ataşehir’deki bu arsasına kilitlenmiş durumdaydı. İnşaat firmalarının iştahını kabartan bu arsa, 100 dönümlük bir alanı kapsıyor.

Vatan gazetesinden Aydın Ayaydın'ın haberine göre; Emlak GYO tarafından ihaleye çıkarılan bu arsa “merkezi iş alanı” kapsamında ve 1.5 emsal imar durumuna sahip. 100 dönümlük bu arsada 267 bin emsal inşaat alanı yapılabilir.

Arsada inşa edilecek iş merkezinin 1. bodrumunun tamamı ve 2. bodrumunun da yüzde 50’si emsal dışı inşaat yapılmasına imkan veriyor.

TOKİ’ye ait bu arsayı satın almak için 14 firma ihale dosyası aldı, ancak bunlardan 6’sı teklif verdi.

HATALI TEKLİF İDDİASI
Teklif veren 6 firma arasında yer alan Türkerler-Sembol-İzka-Durmaz-System Ortak Girişim Grubu’nun teklifinde teknik hata yapıldığı ve bu hatanın ihale şartnamesine aykırı olması nedeniyle değerlendirmeye alınamayacağı iddiası var. Bu konuda son kararı İhale Komisyonu verecek.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
İhaleye katılan 6 firma içinde en yüksek teklif olan 259 milyon TL başlangıç değeri olmak üzere, önümüzdeki Perşembe günü bu firmaların açık artırmaya davet edilmesi bekleniyor. Açık artırmaya 3 tur devam edilecek. 3 tur açık artırmanın ardından firmalar en son tekliflerini kapalı zarfta sunacaklar. İhaleyi yapan Emlak GYO tarafından muhtemelen aynı gün kapalı zarflar açılacak ve en fazla teklifi veren firma Doğu Ataşehir’deki 1.5 emsalli 100 dönümlük arsanın sahibi olacak.

ÖDEME NASIL YAPILACAK?
267 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak 100 dönümlük arsayı alan firma teklif ettiği bedelin yüzde 20’sini peşin olarak ödeyecek.

550 gün sonra bedelin yüzde 10’u ödenecek ve geri kalan bölümü de 6’şar aylık periyotlarla yüzde 10 olarak ödenecek.

İHALE NE ZAMAN SONUÇLANACAK?
Perşembe günü Emlak GYO tarafından yapılacak açık artırma ve sonunda firmalardan alınacak kapalı teklif sonucunda ihaleyi kazanan firmanın Perşembe günü akşam veya Cuma sabahı Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum tarafından açıklanması bekleniyor.

FİNANS MERKEZİ'NDE DE HAZIRLIKLAR TAMAM
TOKİ tarafından Batı Ataşehir’de finans merkezi olarak ilan edilen bölümde de bankaların arsa alımları yapıldı.

Batı Ataşehir Finans Merkezi olarak belirlenen alanda Vakıfbank ile Halk Bankası müştereken 76 dönüm arsayı 228 milyon TL, ayrıca KDV’sini ödeyerek satın aldı.

Ziraat Bankası 54 dönümlük alan için TOKİ’ye 163 milyon TL+KDV ödedi. BDDK ise 45 dönümlük araziyi 122 milyon+KDV ödeyerek satın aldı.

Merkez Bankası ile SPK da, genel merkez binalarını yapacakları arazi için TOKİ ile görüşmelerini sürdürüyor.




Sayfa Yükleniyor...