Dev ihale ertelendi

Fatih Projesi tablet ihalesi şirketlerin ek süre talebi nedeniyle yarına ertelendi.

Dev ihale ertelendi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü Fatih Projesi kapsamında dokuzuncu sınıf öğrenci ve öğretmenlerine dağıtılmak üzere 675,000 adet tablet bilgisayar, 550,000 adet kılıf ve 125,000 adet klavye alım ihalesi şirketlerin ek süre talebi nedeniyle yarına ertelendi.

İhalenin bugünkü sürecinde, yedi yatırımcı grubundan teklif geldi ancak iki grup kapalı zarfların açılmasının ardından çekildi.

İhale Komisyonu Başkanı ve MEB Eğitim Bilişim Sistemleri Grup Başkanı Özkan Günday, Data Teknik-Pasifik Grup Yayıncılık, Samsung Elektronik, Hewlett Packard, Casper-Exper-Probil, Vestel, Telpa Telekom ve C5 Elektronik'in teklif verdiğini açıkladı. Kapalı teklif zarflarının açılmasının ardından Samsung Elektronik ve Hewlett Packard ihaleden çekildi.

VESTEL EN DÜŞÜK TEKLİFİ VERDİ
Kapalı zarflardan çıkan en düşük teklifin 303.7 milyon lira ile Vestel'e ait olduğu belirtildi.

Vestel Elektronik hisseleri bu gelişme üzerine 1120'de yüzde 4.26 artışla 1.96 liradan işlem görüyordu.

Haziran ayında gerçekleştirilen 10.6 milyon adet tablet bilgisayar alım ihalesinin değerlendirme süreci halen devam ettiğinden müfredata göre bu yıl dokuzuncu sınıfların kullanması gereken tablet bilgisayarların alımı için ek ihale düzenlendi.

Tekliflerin açılmasının ardından basına kapalı gerçekleştirilecek pazarlık oturumundan sonra en iyi teklif sahibi firma gün sonuna kadar açıklanacak. Fatih Projesi kapsamında alınacak 10.6 milyon tablet bilgisayar seti alım ihalesinde 24 Haziran'da 11 şirket önyeterlilik için başvuruda bulunmuştu.

Sayfa Yükleniyor...