Dev otelden milyar dolarlık satın alma

ABD merkezli Marriott International, Starwood şirketini 12,2 milyar dolara satın alarak dünyanın en büyük otel zincirini kuracak.

Dev otelden milyar dolarlık satın alma

Marriott'tan yapılan açıklamada, her iki şirketin yönetim kurullarının oy birliğiyle birleşme anlaşmasını onayladığı duyuruldu. Birleşme ile ortaya çıkacak şirketin, 100'ün üzerinde ülkede, 5 bin 500 otelde 1,1 milyon odası olacak.

Marriott'un CEO'su Arne Sorenson, birleşmeden doğan şirketin CEO'su olarak göreve devam edecek. Birleşme için Marriott, Starwood'a 12,2 milyar dolar ödeyecek ve kurulacak şirketin toplamda 30 farkı otel zinciri olacak.

Marriott ile Starwood'un birleşmesi otelcilik sektöründe dünyanın en büyük zincirini ortaya çıkaracak. Şirket birleşmesinin hissedarlar ve düzenleyiciler tarafından onaylanmasının 2016 yılı ortalarında tamamlanması bekleniyor.

FARKLI OTEL MARKALARI VAR

Öte yandan, Marriott'un 19, Starwood'un 11 farklı otel markası bulunuyor.

Bu birleşme ile diğer küresel otel zincirlerinin de bu yönde adım atacağı ifade ediliyor.

Marriott International, bünyesinde The Ritz-Carlton, EDITION, JW Marriott, Renaissance Hotels, Marriott Hotels & Resorts, Delta Hotels, Gaylord, Courtyard, Residence Inn, SpringHill Suites, Fairfield Inn, TownePlace Suites by Marriott gibi otelleri barındırıyor.

Starwood şirketi ise, Four Points by Sheraton, Sheraton Hotels & Resorts, Aloft, W Hotels, Le Meridien, Westin Hotels & Resorts, St. Regis Hotels & Resorts gibi otel markalarına sahip.

Sayfa Yükleniyor...