Deva Holding Ar-Ge merkezi kuruyor

Deva Holding, Ar-Ge faaliyetlerini genişletmek amacıyla Çerkezköy'deki üretim tesislerinde Ar-Ge merkezi kurmaya hazırlanıyor.

Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philipp Haas, yatırımın yaklaşık 10 milyon euro değerinde olduğunu, 2009 yılında Ar-Ge merkezinde 150 kişilik istihdam planladıklarını açıkladı.

Türkiye ilaç pazarında yeni tedavilere yönelik ürün geliştirmeyi ve mevcut ürün gamını çeşitlendirmeyi hedefleyen Deva Holding, bu amaçla jenerik ürünlerin formülasyon ve geliştirme çalışmalarına hız verecek.

Yaklaşık 10 milyon euro yatırımla kurulan, son teknoloji ile donatılmış Ar-Ge merkezinin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philipp Haas, Türkiye'de istihdam sağlayarak büyümeyi hedeflediklerini belirtti.

Haas, "Ar-Ge merkezimiz, yeni fabrikalarımızın devamında hayata geçirilen önemli bir yatırımdır. Türk ekonomisine ve hükümetin destekleyici uygulamalarına güvenimiz tamdır. Türk ilaç sektörünün büyüme potansiyelini görüyoruz. Türkiye`de istihdam sağlayarak büyümeyi hedefliyoruz. Yeni Ar-Ge merkezimizde geliştirilecek ürünler ile Türkiye`de ürün çeşitliliğimizi zenginleştireceğiz ve sağlık sektörüne destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Önümüzdeki dönemler için orijinal ilaç geliştirme projelerinin gündemlerinde olduğunu ifade eden Haas, onkoloji pazarında orta vadede yüzde 10, uzun vadede ise yüzde 20 pay hedeflediklerini söyledi.

Yeni Ar-Ge merkezi ile 2009 sonuna kadar 50, 2010 sonuna kadar da toplamda 100 kişilik ek istihdam öngördüklerini belirten Haas, 12 bin başvuru aldıklarını belirtti.

Haas, yeni Ar-Ge merkezinde geliştirilecek formülasyonlar için patent başvurusunda bulunacaklarını da söyledi.

Sayfa Yükleniyor...