''Devlet yurtdışından yabancı misafir getirene prim versin''

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, turizm sektörüne katkı sağlamak adına yurtdışında yaşayan vatandaşların en az bir yabancı dostunu ailesiyle Türkiye'ye getirmesi önerisinde bulundu. Palandöken, "Devletimiz de misafir getiren için belli bir prim versin ya da harcamalarına indirim sağlasın" dedi.

''Devlet yurtdışından yabancı misafir getirene prim versin''

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, turist sayısında yaşanan düşüşün yurtdışından gelecek vatandaşlarla aşılabileceğini kaydetti.

Terör örgütlerinin Türkiye'nin gelişmesini istemediklerine, buna karşın turizm açısından ülkeye alternatif olabilecek yerlerin de Türkiye'den daha güvenli olmadığına işaret eden Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Rus turistteki yüzde 98 kayıp iki ülke arasında buzların erimesiyle biraz telafi edilecek gibi gözüküyor. Ülkemizin turizm potansiyeli çok yüksek. Dolayısıyla sadece deniz, kum, güneş turizmi yok. Aynı anda dört mevsimin yaşandığı ülkemiz; sağlık, yayla, dağ, kar, rafting ve inanç turizmi gibi çeşitli turizm destinasyonlarına da sahip. Bu güzelliklerden yararlanabilmek için yapılması gereken, yurtdışında yaşayan her vatandaşımızın en az bir yabancı dostunu, komşusunu veya iş arkadaşını ailesi ile birlikte ülkemize getirmesidir. Devletimiz de misafir getiren için belli bir prim versin ya da harcamalarına indirim sağlasın."

Seyahat acentelerine yönelik olarak 1 Haziran-31 Ağustos tarihleri arasında charter uçakları ile her seferde en az 150 yolcu için verilecek 6 bin dolarlık desteğin yüzde 30 artırıldığını anımsatan Palandöken, yakıt desteğinin yanında acentelere konaklama için de destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...