Digiturk, Katarlı 'belN Media' tarafından satın alındı

El Cezire televizyonunu da elinde bulunduran Katarlı beIN Media Group, Digiturk'ü satın almak için nihai sözleşme imzaladı.

Digiturk, Katarlı 'belN Media' tarafından satın alındı

Katarlı küresel spor ağı beIN Sports'un sahibi beIN Media Group LLC (beIN MEDIA), Çukurova Grubu ile Providence Equity Partners tarafından kontrol edilen fonlara ait olan ve Digiturk markası altında faaliyet gösteren Türk Pay-TV platform grubunun holding şirketi DP Acquisitions B.V.'yi satın almak için nihai bir sözleşme imzaladığını açıkladı.

Çukurova Grubu'nun Digiturk'teki ortaklığına ilişkin yönetim hakları, Mayıs 2013 tarihinden itibaren Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetilmekteydi.

Dün akşam yapılan açıklamada yer alan bilgiye göre, Digiturk, yaklaşık 3.5 milyon abonesi ve spor ve eğlence içerikleri Pay-TV operatörü olarak faaliyet gösteriyor.

Açıklamada, satın almanın tamamlanmasının, gelecek aylarda gerçekleşmesi beklenen idari onaylar da dahil, çeşitli şartların yerine getirilmesine bağlı olduğu ifade edildi. Açıklamada, "Barclays bu satın alma işlemi kapsamında beIN Media'nın münhasır finansal danışmanı olarak hareket etmiştir" denildi.

PARIS SAINT GERMAİN KULÜBÜNÜN SAHİBİ

Digiturk, Katarlı 'belN Media' tarafından satın alındı - 1 Digiturk'ü alan Katarlı şirketin CEO’su Nasser Al-Khelaifi, Paris Saint Germain kulübünün de sahibi...

Sayfa Yükleniyor...