Dinçer: Sınırlı prim, sınırlı maaş

Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, emeklilerin talep ettiği 1200-1500 liralık aylığı asla veremeyeceklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın zam açıklaması öncesi CNBC-e'ye konuk olan Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, “sınırlı prim aldık, sınırlı maaş veririz" dedi.

Dinçer, “Emeklilerin beklediği 1000-1200-1500 lira mümkün değil. 9,4 milyon emekli var. Sadece 10 lira zam yapsan 1 milyar 150 milyon lira maliyet, 100 lira yapsan 11 milyar lira eder. Bunu hiçbir sosyal güvenlik kurumu kaldıramaz. Biz sınırlı prim aldık, sınırlı maaş veririz” diyerek emeklilerin beklentisinin gerçekleşemeyeceğini söyledi.

Emeklilerin 1000 lirayı aşan aylık talebine bu cevabı veren Çalışma Bakanı, banka promosyonlar için de biraz bekleyin dedi, “9,4 milyon emekli var, sadece 100 lira promosyon olsa 10 milyar liradan hangi bankanın bu kadar promosyon bütçesi olabilir. Acele etmemek lazım.”

Dinçer, prim gününü doldurmuş ancak emeklilik için yaş şartını bekleyenlerin bir defaya mahsus emekliğini öngören kanun teklifine ise olumsuz yaklaştı ve “Bakan olarak sıcak bakmıyorum. Doğru değil, Türkiye'de 1,8 çalışana 1 emekli düşüyor. Bu durum aktöryel dengeleri olumsuz etkiler” dedi.

Ancak Dinçer, bu durumdaki kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için düzenleme yapacaklarını açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...