Dizayn Grup beyin göçünü tersine çeviriyor

Dizayn Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mirmahmutoğulları, "Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz” projesi ile 28 özgün fikri hayata geçirdik, yalnızca Ar-Ge’ ye 28 milyon lira yatırım yaptık” dedi. Kampanyaya son başvuru tarihi 30 Haziran.

Dizayn Grup beyin göçünü tersine çeviriyor

Dizayn Grup, “insanlığın çare bulamadığı sorunlara çözüm geliştirmek” misyonu ile başlattığı, 1996 yılından bu yana sürdürdüğü ve beyin göçüne “dur” demeyi hedefleyen sosyal sorumluluk projesinin, bu yıl 8.'si düzenlenen kampanyası için bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, aynı zamanda projenin de mimarı olan Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları detaylı bir sunumla projeye ilişkin bugüne kadar yapılanları ve hedeflerini anlatarak merak edilenleri yanıtladı.

Konuşmasına, “Sadece teknolojisini kendisi üreten ülkeler bağımsızdır.” diyerek başlayan Mirmahmutoğulları, kampanyaya bugüne kadar 2500 başvuru olduğunu, bunlar arasından 28 projenin hayata geçirildiğini belirtti.

Özgün, sıra dışı ve endüstriye dönüştürülebilecek olması koşuluyla, fikir aşamasında olsa bile her projeye destek verdiklerini açıklayan Mirmahmutoğulları, proje sahibinin de mutlaka bu süreçte yer alması gerektiğini vurgulayarak, kendi bünyelerinde olmasa bile projeye ön desteği vererek ilgili sektörlere yönlendirdiklerini ve Dizayn Grup’a ait www.projepazari.com’dan desteklenemeyen ve diğer sektörlere uygun olan projeleri duyurduklarını dile getirdi.

28 PROJEYE 28 MİLYON LİRA AR-GE YATIRIMI

Dizayn Grup beyin göçünü tersine çeviriyor - 1

Dizayn Grup olarak, hayata geçen 28 projeye, yalnızca AR-GE için 28 milyon lira yatırım yaptıklarını açıklayan Mirmahmutoğulları, “Bununla da kalmayıp, projenin tüm evrelerinde ciddi zaman ve para harcıyoruz. Amacımız, bu gerçeğe dikkat çekmek, ekonomiye kazandırılacak projeleri hayata geçirmek ve kamuoyunda farkındalık yaratarak, diğer firmaların, hatta ülkelerin de da konuya ilgisini sağlamak” diyerek, beyin göçünün gelişmekte olan ülkelerin kaderi olduğuna işaret etti.

SON BAŞVURU TARİHİ 30 HAZİRAN 2012
Dizayn Grup, “Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz “ kampanyası ile Türkiye’nin bölgesel olarak hem eğitim hem de bilimsel üretim değerlerini arttırmayı hedefliyor. Katılan projeler, konularında uzman seçkin üniversite öğretim üyeleri ve grubun uzman teknik kadrosu tarafından değerlendirilerek, proje, buluş ve yeni fikirlere destek veriliyor, endüstriyel ürün haline dönüştürülmesi sağlanıyor.

Kampanyaya özellikle plastik işleme teknolojileri, yenilenebilir enerji, ileri tarım teknolojileri ve tıbbi tanı teknolojileri gibi konulara ilişkin proje, buluş ve yeni fikirlerle başvuruda bulunabilecek. Üniversite öğrencileri, teknisyenler, mühendisler, akademisyenler, özel sektör ve kamu kuruluşu çalışanlarının katılabileceği kampanyanın son başvuru tarihi 30 Haziran 2012 olacak. Başvurular, www.dizayngrup.com adresinden yapılabilecek.

Sayfa Yükleniyor...