Doğal gaz hayali yarıda kaldı

Başkan Durak, kentteki doğal gaz çalışmalarını durdurduğunu ileri sürdüğü şirketin mukavelesinin feshedilmesi gerektiğini bildirdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından ihalesi yapılan ve Adana, Mersin, Tarsus, Ceyhan, Osmaniye, İskenderun, Antakya ile çevre ilçelerin tamamına doğal gaz bağlama taahhüdü veren Aksagaz şirketinin, ihalede fazla kırım yaptığı gerekçesiyle bir süredir Adana'daki çalışmalarını aksattığını söyledi.

Bugüne kadar sadece merkez Yüreğir ilçesindeki TOKİ konutları ile Seyhan'da Belediye Ekmek Fabrikasının doğal gaza kavuştuğunu belirten Durak şunları söyledi:

''Sözleşmeye göre iş 2 yılda bitirilecek, Adana'nın tamamına doğal gaz verilecekti. Ancak, Türkiye'de en ucuz abone bağlantısı bedeli bölgemizde olduğu için şirket yetkilileri, 4 aydır faaliyetlerini tamamen durdurdu. Şirket ayrıca taşeron olarak çalışan firmanın da mukavelesini feshetti. İhaleyi yapan EPDK'nın söz konusu şirkete müdahale etmesi gerek. Başkanlığını yaptığım Adana Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME), şehir içinde çalışma talebinde bulunduğu her bölüm için şirkete kazı izni vermiştir. Şirketin, kazı maliyetlerini bahane ederek işi aksatması ve tamamen durdurması sözleşme hükümlerine göre yasal değildir. Yasal olmayan bu engelleme ve gecikmelerin Başbakanlık kuruluşu ve ihale merci olan EPDK tarafından denetlenmesini, şehrimizin biran önce doğal gaza kavuşabilmesi için gerekiyorsa mukavelesinin feshedilmesini ve yeniden ihale yapılmasını Adanalılar adına talep ediyoruz.''


Sayfa Yükleniyor...