Doğalgaza en az yüzde 10 indirim geliyor

TEDAŞ 1 Ocak’tan geçerli olacak yeni elektrik tarifesi için EPDK’ya başvurdu ve tarifede değişiklik istemedi. Doğalgazda en az yüzde 10’luk bir indirim yapılabileceği belirtiliyor.

Doğalgaza en az yüzde 10 indirim geliyor

Ekonomik krizin etkilerinin hissedilmeye başlandığı Ekim ayından itibaren yaşanan üretim kısıntıları, elektrik talebine de yansıdı.

Yılın ilk yarısında yüzde 15’leri bulan talep artışları Ekim ayından itibaren yerini eksi değerlere bıraktı. Talepteki düşüş Kasım ayında yüzde 5 oldu, 22 Aralık itibariyle de yüzde 8’e ulaştı.

Yetkililer üretim kısıntısına ihracat yapan büyük sanayi gruplarının gittiğini, liderliği de demir-çelik sektörünün yaptığı belirtiyor. Demir-çelik sektöründeki elektrik talebindeki düşüş yüzde 5’i geçiyor. Otomotiv ve tekstilde de bu oranlara yakın talep düşüşü var.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerde, KOBİ’lerde ise şimdilik bir elektrik talep düşüşü yaşanmıyor, Hatta geçen yıla yakın tüketim artışı görülüyor.. Yetkililer, bu nedenle elektrik talebinde yıl sonu itibariyle yüzde 5’e yakın bir artış bekliyor.

ELEKTRİĞE ZAM YOK
Öte yandan TEDAŞ 1 Ocak’tan geçerli olacak yeni elektrik tarifesi için EPDK’ya başvurdu; toptan tarifede değişiklik istenmedi. Ancak formül değişikliğinden kaynaklanan ve bazı tüketim gruplarını etkileyen artışlar için de çalışılıyor.

DOĞALGAZA EN AZ YÜZDE 10 İNDİRİM
Ekim ayında yapılan yüzde 23’lük rekor zamla tepki çeken doğalgaz fiyatlarında ise indirim çalışmaları yapılıyor. Petrol fiyatlarındaki şok düşüşler ve kurun daha fazla artmaması üzerine yüzde 10’un üzerinde bir indirim yapılabileceği belirtiliyor.

Sayfa Yükleniyor...