Doğalgazda 7/24 bakım dönemi

İGDAŞ, abonelerin tesisatlarındaki onarımları vakit kaybetmeden gidermeleri amacıyla "7/24 Bakım Onarım Firmaları" sistemi kurdu.

Doğalgazda 7/24 bakım dönemi

İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nden (İGDAŞ) yapılan açıklamaya göre, abonelere doğalgaz kesintisiz ve güvenli şekilde sunulurken tesisat güvenliğine de dikkat ediliyor.

Müşteri memnuniyetine yönelik başlatılan yeni uygulamayla güvenli doğalgaz kullanımı açısından risk tespit edilen ve gaz arzı durdurulan yerlerde, abonelerin tesisatlarındaki onarımları vakit kaybetmeden gidermeleri amacıyla kurulan 7/24 Bakım-Onarım Firmaları adlı sistem devreye girdi.

Bu kapsamda oluşturulan ve günün her saatinde hizmet verecek olan 7/24 Bakım-Onarım Firmaları'nın iletişim bilgileri İGDAŞ'ın web sitesine yüklendi. Risk tespit edilen ve gazı kesilen abonelerin, www.igdas.com.tr ana sayfasında İç Tesisat başlığı altında 7/24 Bakım Onarım Firmaları linkine tıklayarak listedeki 81 firmadan kendilerine en yakın olanı seçip yardım istemeleri yeterli olacak.

Listede yer alan firmalar, abonenin dairesi içindeki tesisatla ilgili (kombi, şofben gibi gaz yakıcı cihaz arızaları dışındaki) tüm arızaları tamir edebilecek. İGDAŞ onaylı bu firmalar, doğalgaz kullanıcılarından gelen arızanın giderilmesi taleplerine günün hangi saatinde olursa olsun en geç 2 saat içinde yanıt verecek.

Bu firmaların, arıza giderimi için göndereceği ekip mutlaka doğalgaz tesisatı ustalık belgesine sahip kişilerden oluşacak. Bu hizmetten yararlanan aboneler, yapılan bakım ve onarım çalışmalarının bedelini İGDAŞ web sitesinde yayınlanan fiyat listesinden kontrol edebilecek.

İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, doğalgazın kurallara uyulduğunda en güvenli yakıt olduğunu belirterek, abonelerin dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan birisinin ise tesisatlarıyla ilgili her türlü bakım ve onarım işlerini İGDAŞ tarafından onaylı firmalara yaptırmaları olduğunu kaydetti.

İGDAŞ'ın 7/24 hizmet verdiğini ifade eden Aslan, "Ancak yetkili tesisatçı firmalar için böyle bir durum söz konusu değildi. 1 Temmuz 2015'te başlattığımız 7/24 Bakım Onarım Firmaları uygulamasıyla, abonelerimizin tesisatlarında meydana gelen kaçak ve arızalar bu firmalar aracılığıyla günün her saatinde çok hızlı bir şekilde giderilecek ve kesintiye uğrayan gaz arzı çok kısa bir sürede tekrar sağlanabilecek" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...