Doğan borç için uzlaşmaya başvurdu

Doğan Yayın, vergi borcu için Gelir İdaresi Başkanlığı'na uzlaşma için başvurdu.

Vergi incelemesi sonucunda yeni bir borç ile karşı karşıya kalan Doğal Yayın uzlaşma için Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) başvurdu.

Reuters'a bilgi veren GİB'den bir yetkili, "Doğan Yayın vergi borcunda uzlaşma için Gelir İdaresi Başkanlığı'na başvuruda bulundu" dedi.

Hükümet yetkilileri, vergi idaresinin Doğan Yayın şirketlerinin vergi borcuyla ilgili bazı teminatları isteme yoluna gideceğini, ancak şirketin uzlaşma yolunun da açık olduğunu bildirdiler.

Bir yetkili, "Burada cezanın yüksekliği dikkat çekiyor ancak bundan daha önemli olan inceleme sonucunda böyle bir durumun tespit edilmiş olması. Doğal olarak rakamlar yapılan işleme bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Olay aslında teknik olarak tartışılmalı, siyasete çekilmemeli" şeklinde konuştu.

Bir başka yetkili ise, şu anda raporun tebliğ edilmesinin ardından 30 günlük süre içinde şirketin buna itiraz etme hakkı bulunduğunu kaydederek, "Bu süre sonunu kadar mahkemeye dava açılabilir. Ayrıca raporun düzeltilmesi için de bir adım atılabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...