Doğan: Enerji ve medya satışında gelişme yok

Doğan Holding enerji, Doğan Yayın Holding ise medyada varlık satışı konusunda alınmış yeni bir karar ya da herhangi bir gelişme olmadığını açıkladı.

Doğan: Enerji ve medya satışında gelişme yok

Doğan Grubu'nun, Boyabat Hidroelektrik Santrali'ndeki (HES) yüzde 33 hissesini RusHydro'ya satacağı yönünde bir haber yer almıştı. Reuters'ın ulaştığı RusHydro yetkilileri ise, şu aşamada konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayacaklarını söylemişti.

Doğan Holding'ten bugün KAP'a yapılan açıklamada, Doğan Holding'in ya da yüzde 99.99 bağlı ortaklığı Doğan Enerji Yatırımları'nın, Boyabat Elektrik Üretim'de sahip olduğu yüzde 33 hissenin satılması ya da devri yönünde alınmış bir yönetim kururu kararı ya da imzalanmış hisse devir sözleşmesi bulunmadığı belirtildi.

Boyabat Elektrik Üretim'de yüzde 33 ve yüzde 34 hisseye sahip 2 ortağın daha bulunduğu belirtilen açıklamada, yüzde 33 paya sahip ortaklardan birinin sahip olduğu payların tamamını satmak yönünde çalışma yaptığının bilindiği ve bu gelişmelerin Doğan Holding tarafından yakından takip edilerek değerlendirildiği ifade edildi.

DYH'den bugün KAP'a yapılan bir başka açıklamada da, DYH bünyesinde faaliyet gösteren medya varlıklarının satışı konusunda herhangi bir gelişme olmadığı belirtildi.

Holding, KAP'a söz konusu açıklamayı bazı medya organlarında yer alan haberler üzerine yaptığını duyurdu.

DYH'nin doğrudan veya dolaylı bağlı ortaklıkları olarak faaliyet gösteren ve Hürriyet Gazetecilik dışında kalan bazı varlıklarının satışı için oluşturulan kısa listeye Texas Pasific Group (TPG), KKR Co ve Time Warner Group kalırken; süreci yöneten Goldman Sachs'ın , Hürriyet için ayrı bir süreç başlattığı ve ilk geçici tekliflerin 1 Şubat'ta istendiği kaynaklar tarafından belirtilmişti. Ancak şu ana kadar Hürriyet için teklif gelip gelmediği konusunda resmi bir bilgi bulunmuyor.

Ülker'i de bünyesinde bulunduran Yıldız Holding'in iştiraki Gözde Finansal Hizmetler DYH'nin varlık satışı sü“recinde Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR) ile alıcı taraf olarak potansiyel bir konsorsiyum içinde olduğunu açıklamıştı.

Sayfa Yükleniyor...