Doğan Grubu belli ürünlerden çıkabilir

Doğan Holding CEO'su İlseven, grubun geleceği ile ilgili hedefleri açıkladı.

Doğan Grubu belli ürünlerden çıkabilir

Doğan Holding CEO’su Nebil İlseven, CNBC-e’de yayımlanan Burcu Soruyor programında Burcu Göksüzoğlu’nun sorularını yanıtladı.

İlseven, devam eden satış sürecini en hızlı şekilde tamamlayacaklarını, yerli veya yabancı diye bir tercihlerinin olmadığını söyledi.

İlseven "Stratejimizde yeni ortaklıklar kurmak, şirket birleştirmek de var" şeklinde konuştu. Nebil İlseven şunları söyledi: “Bir yıl önce yeniden yapılandırma çalışmalarına başladığımızı açıklamıştık. Mevcut varlıklardan, ticari ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak daha kârlı ve etkin medya grubu oluşturmak için bu çalışmaları başlattık. Bu kapsamda; ürün birleştirmek, belli ürünlerden çıkmak, şirket birleştirmek, yeni ortaklıklar kurmak, varlık satışı yani bir yeniden yapılandırma sürecinin bütün ögeleri bulunuyor. Şu anda belli varlıkların satışı da söz konusu. Ancak şu varlık ya da bu varlığın satışı kesinleşti diyemeyiz. Bu ne kadar ilginin ne düzeyde olduğuna bağlı. Ona göre karar vereceğiz."

İlseven bağlayıcı olmayan teklifleri değerlendirdiklerini belirterek "Grubun ölçeği büyük olduğu için daha fazla yabancılardan ilgi var" şeklinde konuştu.

İlseven şunları söyledi: “Bağlayıcı olmayan teklifler değerlendiriliyor. Türkiye’ye büyük ilgili var, medyaya da var. Bizim medya şirketlerinden ölçekler büyük olduğu için daha çok yabancılardan ilgi geldi. Eğer satış noktasına gelirsek yabancı-yerli tercihimiz olmaz. Bu süreci de hem çalışanlar, hem yatırımcılar, hem de piyasalar açısından en hızlı sürede sonuca bağlamak için elimizden geleni yapıyoruz.”

Sayfa Yükleniyor...