Doğan'a yargıdan bir iyi haber daha

Doğan TV Holding'in 903 milyon TL'lik vergi cezasında yürütme durduruldu. Böylece 2.2 milyarlık cezada yürütme durmuş oldu.

Doğan'a yargıdan bir iyi haber daha

Doğan Yayın Holding (DYH) daha önce bağlı ortaklığı Doğan TV Holding aleyhine sonuçlanmış olan 903 milyon liralık vergi ceza ihbarnamesine ilişkin mahkeme kararının yürütmesinin durdurulduğunu açıkladı.

DYH'den KAP'a yapılan açıklamada, Doğan TV Holding'in yürütmenin durdurulması talebinin kabul edildiğine ilişkin Danıştay Kararı'nın, bugün bağlı ortaklık tarafından teslim alındığı belirtilerek, bu aşamada bahsi geçen tutarın ödenmesinin söz konusu olmadığı ve davanın esastan görüşülmesine ise ayrıca devam edileceği belirtildi.

Doğan TV ve iştiraklerine 2009 yılında tebliğ edilen yaklaşık 4 milyar liralık vergi ve cezası ile ilgili açılan davalar sonucunda 1.42 milyar liralık kısım lehte, 2.52 milyar liralık kısım aleyhte sonuçlandı. Aleyhte sonuçlanan kısım içinde ise şu ana kadar 330 milyon lira hariç, yani yaklaşık 2.2 milyar liralık kısımda yürütme durdurulmuş oldu. Toplam davanın 43 milyon liralık kısmı için ise devam ediyor.

Sayfa Yükleniyor...