Doğan'dan bir teminat daha

Doğan Yayın, Kanal D ve Star tescilli markalarına ek olarak, Doğan TV Holding'in yüzde 45.4 hissesini teminat gösterdi.

Doğan'dan bir teminat daha

Doğan Yayın Holding'in Halkalı Vergi Dairesi'nin kestiği vergi cezasına ilişkin olarak gösterdiği teminatların bazılarının kabul edilmediğini, bunun üzerine Kanal D ve Star tescilli markalarına ek olarak, DYH'nin bağlı ortaklığı Doğan TV Holding'in yüzde 45.4 hissesini teminat gösterdi.

DYH'nin sabah İMKB'ye yaptığı açıklamada, teminat olarak gösterilen söz konusu hisselerin değerinin 1.08 milyar lira olarak hesaplandığı belirtildi.

Doğan TV'nin yüzde 25'i de Alman medya şirketi Axel Springer'e ait bulunuyor.

Daha önce teminat olarak gösterilen ancak kabul edilmeyen Kanal D logosu ile ulusal yayın yapan DTV Haber Göresl Yayıncılık hisseleri ile Star TV logosuyla yayın yapan Işıl Televizyon Yayıncılık hisselerinin ise Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'nden geri alındığı ifade edildi.

Açıklamada, "Şirketimiz tarafından teminat olarak gösterilen ve yukarıda adı geçen hisse senetlerinin 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü hakkında kanun'un 10. maddesi çerçevesinde teminat olarak kabulünün uygun görülmediğini, gayrimenkullerin ise teminat olarak kabul edilmesinin mümkün olmakla birlikte konuya ilişkin çalışmaların halen devam ettiğini şirketimize yazılı olarak bildirmiştir" denildi.

Bazı gazetelerde dün ve bugün yer alan ve kaynak gösterilmeden verilen haberlerde, Doğan Yayın Holding'in bu akşama kadar 914 milyon liralık nakit para, teminat mektubu ve gayrimenkulu teminat olarak bildirmemesi durumunda ihtiyati haciz kararının işleme konulacağı bildirildi.

Haberlerde, daha önce gösterilen teminatın kabul edilmemesi nedeniyle DYH ve DYH'nin ana ortağı olan Doğan Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı olan Aydın Doğan'ın tüm hesaplarına, tapu kayıtlarına ve varlıklarına ihtiyati haciz kararı çıktığı ve DYH'nin bu akşama kadar 914 milyon liralık nakit para, teminat mektubu ve gayrimenkulu teminat olarak bildirmemesi durumunda kararın işleme konulacağı ifade edildi.

Maliye, Doğan Yayın Holding'e kestiği 826 milyon liralık vergi cezası için bu şirketten, 914 milyon liralık teminat göstermesini istemişti. DYH ise önce Kanal D ve Star TV'deki hisseleri ile birlikte, ana ortağı Doğan Holding'in sahibi olduğu bir gayrimenkulü teminat olarak göstermiş, ancak Kanal D ve Star TV'deki hisselerinin teminat olarak kabul edilmemesi üzerine bu şirketlerin marka değerlerini teminat olarak Halkalı Vergi Dairesi'ne sunmuştu.

Sayfa Yükleniyor...