Doğan'dan Erdoğan'a yanıt

Başbakan Erdoğan'ın Aydın Doğan ile Al Capone arasında benzerlik kurduğu şeklindeki habere Doğan Holding'den yapılan açıklamada, "Al Capone arasında bir benzerlik kuran sözlerin kastı aşan bir beyan olduğuna inanmak istiyoruz" denildi.

Doğan Şirketler Grubu Holding, Başbakan Erdoğan'ın ''The Wall Street Journal'' gazetesine verdiği röportajla ilgili olarak, ''Sayın Başbakan, kendisine atfen yapılan Al Capone-Doğan benzetmesinin Doğan ailesini ne kadar rencide edeceğini bilecek kadar aileyi yakından tanımaktadır'' dedi.

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. Kurumsal İletişim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

''Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, 5 Ekim'de The Wall Street Journal gazetesine verdiği mülakatta, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Aydın Doğan ile Amerika ve dünyanın en büyük gangsteri olarak ün yapmış Al Capone arasında bir benzerlik kuran sözlerinin kastı aşan bir beyan olduğuna inanmak istiyoruz.

Doğan Holding kurucusu Aydın Doğan ise 50 yıldır yasal zeminde tüm şeffaflığıyla ödediği vergi, yarattığı istihdam ve kurmuş olduğu vakıf aracılığıyla gerçekleştirdiği sosyal hizmetler ile Türk iş dünyasının saygın bir üyesidir. Aydın Doğan, genç yaşından beri vergi ahlakını savunmuş ve yıllardır yüksek seviyede vergi ödeyenler listesinde yer almıştır.

Sayın Başbakan, kendisine atfen yapılan Al Capone-Doğan benzetmesinin Doğan ailesini ne kadar rencide edeceğini bilecek kadar aileyi yakından tanımaktadır.

Ayrıca, Doğan ailesinin hiçbir ferdi Sayın Başbakan ile Rusya Başbakanı Vladimir Putin arasında bir benzerlik imasında bulunmamıştır.''

Sayfa Yükleniyor...