'Doğan'ın borçlarının yarısı silinebilir'

Borçların yapılandırılması taslağı ile Doğan Grubu'nun ihtilaflı borçlarının yarısının silinebileceği belirtiliyor.

'Doğan'ın borçlarının yarısı silinebilir'

yönetiminin halen üzerinde çalıştığı vergi ve SSK prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik tasarı taslağı ile vergi mahkemelerinde görüşülmekte olan ihtilaflı borçlarda ana paranın yarısının silinmesi öngörülürken, üst düzey bir ekonomi yetkilisi bu uygulamadan Doğan Grubu'nun da yararlanabileceğini söyledi.

Reuters'a bilgi veren üst düzey bir ekonomi yetkilisi, düzenleme üzerinde halen çalışıldığını ve henüz son şeklinin verilmediğini belirterek, "Ancak mevcut taslağa göre Maliye Bakanlığı ile vergi mükellefinin uzlaşamadığı ve vergi mahkemelerinde devam eden ihtilaflı dosyalarda vergi ceza ve faizlerinin silinmesi öngörülürken, anaparanın da yarısı silinmesi hükme bağlanıyor. Burada amaç ihtilaflı olan ve sürüncemede kalan alacakların bu düzenleme ile bir an önce, gerekli olması halinde taksitlere bağlanarak tahsil edilmesi. Bu düzenleme genele uygulanacak, tabi Doğan Grubu'nun mahkeme süreci devam eden ihtilaflı borçları için de bu uygulanabilecek" dedi.

Yetkili, yeniden yapılandırmanın geniş kapsamlı olacağını, buradan 40 milyar lira, matrah artırımından ise 10 milyar lira olmak üzere toplam 50 milyar lira tahsilat beklendiğini ifade ederek, "Bunların ödenmesi için peşin ödeme imkanının yanında 3 ya da 4 yılı bulacak taksitlendirme mümkün olabilir" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...