Dogecoin kaç TL? (Dogecoin nedir, nasıl alınır?)

Piyasalarda Bitcoin ile başlayan kripto para çılgınlığı durmak bilmiyor. Adı ilk defa duyulan yeni para birimleri arka arkaya rekorlar kırarken, aralarına Dogecoin'de katıldı. Parodi olarak yaratılan ve üzerinde köpek resmi bulunan 'Dogecoin' hakkında  tüm merak edilenler...

Dogecoin kaç TL? (Dogecoin nedir, nasıl alınır?)

Dogecoin, anında, eğlenceli ve geleneksel bankacılık ücretlerinden muaf bir ödeme sistemi oluşturmaya karar veren yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından icat edilen bir kripto para birimidir. 

Logosunda bir internet fenomeni olan Doge'un esinlendiği Shiba Inu cinsli bir köpeğe yer verildi. 6 Aralık 2013'te tanıtıldı ve 7 Ocak 2018 Pazar günü zirvede olan 1.986.736.955 ABD doları piyasa değerine ulaşarak kendi çevrimiçi topluluğunu hızla geliştirdi.

Peki, Dogecoin nasıl alınır, kaç Türk Lirası detaylar haberimizde...

DOGECOİN NEDİR VE NASIL KEŞFEDİLDİ?

Dogecoin, Portland, Oregon'dan IBM yazılım mühendisi Billy Markus ve Bitcoin'den daha geniş bir demografiye ulaşabilecek bir dijital para birimi oluşturmak için yola çıkan Adobe yazılım mühendisi Jackson Palmer tarafından ortaklaşa kuruldu. Ayrıca diğer kripto paraların tartışmalı geçmişinden uzaklaşmak öncelikli hedefleri oldu. Dogecoin resmi olarak 6 Aralık 2013'te piyasaya sürüldü ve ilk 30 gün içinde Dogecoin.com sitesinde bir milyondan fazla ziyaretçi trafiğini geçti.

Ocak 2014'te Dogecoin'in işlem hacmi, Bitcoin ve diğer tüm kripto para birimlerinin toplamını kısa bir süre içinde geride bıraktı ancak piyasa değeri Bitcoin'in büyük ölçüde gerisinde kaldı. Başlangıçta Dogecoin, her bir blok madenciliği için alınan rastgele bir ödül içeriyordu ancak Mart 2014'te bu davranış daha sonra statik bir blok ödülüne çevirildi.

2017'den 2018'in başına kadar olan kripto para zirve savaşı sırasında Dogecoin, 7 Ocak 2018'de 0,017 dolar zirvesine ulaştı ve toplam piyasa kapitalizasyonunu 2 milyar USD'ye yaklaştırdı.

Temmuz 2020'de Dogecoin fiyatını 1 dolara çıkarmayı amaçlayan bir TikTok trendinin ardından yükseldi.

DOGECOİN NASIL ALINIR?

Dogecoin satın almak için yerli kripto parami birimi borsalarında yer almanız gerekmektedir. Paribi ve Koinim gibi yerli kripto para birimi borsalarında hesap oluşturup kişişel bilgilerinizi onayladıktan sonra yatırım işlemlerini yapmaya başlayabilirsiniz.

Hesabınıza EFT, Havale veya Papara ile para yatırıp hesabınızdaki para ile Dogecoin alabilirsiniz.

DOGECOIN CÜZDANI NEDİR?

Dogecoin cüzdanı, varlıklarınıza mevcut en yüksek güvenlik düzeyini sağlayacak dijital olarak barındırılan bir depolamadır. Hesabınızı kilitleyebileceğiniz ve şifrenizi alabileceğiniz için, telefonunuzu kaybetseniz bile DOGE cihazınız güvende olacaktır. Güvenliği pin kodu ile sağlanmaktadır.

Dogecoin'in dijital cihazlarınıza indirebileceğiniz en çok tavsiye edilen iki adet kripto para cüzdanı bulunur. Bunlar Dogecoin Core ve MultiDoge'dur.

1 DOGECOİN KAÇ TÜRK LİRASI?

1 Dogecoin (DOGE) : 0,3901 Türk Lirası değerinde ve 0,0456 dolar

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery
  • Etiketler :
  • Haberler -
  • haberler
  • Gündem
  • kripto para
  • haber
  • Ekonomi

Sayfa Yükleniyor...