Doğuş Grubu'ndan e-ticarette ortaklık

Doğuş Grubu, Güney Koreli SK planet ile e-ticaret alanında işbirliği için mutabakat anlaşması imzaladı.

Doğuş Grubu'ndan e-ticarette ortaklık

Doğuş Grubu, Güney Koreli SK planet ile e-ticaret konusunda işbirliğine yönelik mutabakat anlaşması imzaladığını ve iki şirketin çeşitli alanlarda yeni ticari girişimlerde bulunacağını açıkladı.

Doğuş Grubu'ndan yapılan açıklamada, iki şirket arasındaki işbirliği ile, SK planet'in mobil, SNS (Sosyal Ağ Servisleri), ticaretle ilgili uzmanlıklarını ve altyapılarını, Doğuş Grubu’nun çeşitli iş alanları içinde kullanarak internet ile ilgili yeni iş imkânları yaratmayı hedeflediği; ayrıca stratejik ortaklığın Japonya, Çin, ABD, Güneydoğu Asya ve Avrupa gibi yeni pazarlara girişi hızlandıracağı belirtildi.

SK Planet CEO'su Seo Jinwoo, Davos'ta dün imzalanan mutabakat anlaşması sonrasında yaptığı açıklamada, ”Doğuş Grubu’nun faaliyet gösterdiği finans, otomotiv, inşaat, medya ve turizm gibi çeşitli iş alanlarında geniş kapsamlı bir işbirliği yapmayı bekliyoruz. Ayrıca SK planet’in global rekabetçi özelliği, bu işbirliği ile güçlenecek ve dolayısıyla da dünya çapındaki faaliyetlerimizi farklı yönlerde büyüteceğiz ” dedi.

Bültende yer alan bilgiye göre, Doğuş Grubu 122 şirket ve 29,000'in üzerinde çalışanla faaliyet gösteriyor. Grubun, finansta BBVA , otomotivde Volkswagen AG ve TÜVSÜD, medyada CNBC, MSNBC ve Condé Nast ve turizmde Hyatt International Ltd. ve HMS International Hotel GmbH ile ortalık ve işbirlikleri bulunuyor. Açıklamada, Doğuş Grubu'nun özellikle hizmet sektöründe bölgesel bir lider olma vizyonunu ortaya koyduğu ifade edildi.

Güney Kore’nin üçüncü büyük şirketler grubu olan SK; enerji, kimya, telekomünikasyon, dağıtım ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Bir platform şirketi olan SK planet, mobil ve internet sektöründe; medya, ticaret, reklam, içerik aktarımı, lokasyon alanlarında çeşitli yenilikçi hizmetleri geliştirip yönetiyor.

Sayfa Yükleniyor...