Doğuş Oto yüzde 10 pazar payı hedefliyor

Doğuş Otomotiv'in satışları mart ayında pazarın üzerinde bir artışla yüzde 36 büyüdü. Doğuş Otomotiv, bu yıl 53 bine varan araç satışıyla pazar payını yüzde 10'a çıkarmayı hedefliyor.

Doğuş Oto yüzde 10 pazar payı hedefliyor

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, yurtiçinde 60 milyon lira yatırım yapacaklarını, yurtdışında ise yatırım planları olmadığını açıkladı.

CNBC-e'ye konuşan Acar, krone fabrikasında 2011 başında üretime başlamayı hedeflediklerini de söyledi.

Doğuş grubunun banka dışı faaliyetlerinde karlılık ve ciroda ilk sırayı alan Doğuş Otomotiv, 2010 yılında yurtiçi yatırımlara ağırlık verecek.

Acar, 2010 yılı hedeflerini 53 bin adet satış, 2-2,5 milyar lira ciro ve yüzde 10 pazar payı olarak açıkladı.

Son 3 yılda 245 milyon lira yatırım yaptıklarını belirten Acar, bu yıl da 60 milyon lira yatırım planladıklarını belirtti.

2010 yılında toplam otomotiv pazarını 520 bin olarak öngören Acar, 2011 yılı başında piyasa koşullarına bağlı olarak, İzmir Tire'deki Krone Treyler üretim tesislerinin faaliyete geçeceğini öngördü. Krone'de yıllık 10 bin adet üretimle 250 milyon Euro ciro, Meiller'de de 3 bin adet ve 70 milyon Euro ciro planlanıyor.

Acar, distribütörü oldukları Volkswagen grubunun Türkiye'de üretim potansiyeline bakışını ise, elektrikli araç teşviği çerçevesinde değerlendirdi.

Doğuş Otomotiv CEO'su Ali Bilaloğlu, Avrupa otomotiv sektöründe büyük tepki çeken demir-çelik fiyatlarındaki artış beklentilerinin, taşıt fiyatlarına birebir etkisini ölçmenin şu an mümkün olamadığını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...