Doğuş, Sofya’da metro inşaatının temelini attı

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen törende, Doğuş İnşaat’ın ihalesini kazandığı metro genişletme projesinin temeli atıldı.

Toplam 185.2 milyon Euro değerinde, kentin Nadejda semtini merkeze bağlayacak 5 yeraltı metro istasyonunu içeren projenin temel atma törenine, Sofya Belediye başkanı Boyko Borisov, Ulaştırma Bakanı Petar Mutafçiev, ve Avrupa fonlarının değerlendirmesinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Miglena Plugçieva katıldı.

Başbakan Yardımcısı Plugçieva, Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanarak Bulgaristan’da gerçekleştirilecek en büyük altyapı projesinin Sofya metrosunun genişletme projesi olduğunu belirterek, “Bu proje bizim için güçlü bir semboldür. Başarılı olursak AB’ye önemli bir ortaklık mesajını vermiş olacağız” diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Petar Mutafçiev, Sofya metrosu genişletme projesinin zamanında tamamlanması durumunda Bulgaristan;da buna benzer daha küçük projelere bir başarı örneği oluşturulacağını kaydetti.

Sofya Belediye Başkanı Boyka Borisov da Sofya metrosu genişletme projesinin tümüyle tamamlanması beklendiği 2014 yılında, 2 milyon nüfuslu Bulgaristan başkentinin Avrupa;nın ulaşım açısından en konforlu başkentlerin arasında yer alacağını belirtti.

Sofya belediyesine bağlı Metropoliten EAD şirketinin açtığı ihalede 14 rakip şirket arasından seçilerek ihaleyi kazanan Doğuş İnşaat’ın metro inşaat çalışmalarını 43 ayda tamamlaması bekleniyor.

Doğuş İnşaat daha önce Bulgaristan’da Burgas ile Karnobat kentleri arasında 43 kilometrelik bir otoyol projesini başarıyla gerçekleşmişti.

Sayfa Yükleniyor...