Dolapdere'ye 5 yıldızlı Hilton

AKP'li vekilin kardeşi Dolapdere'ye 5 yıldızlı Hilton açıyor. Doubletree by Hilton adlı otelin haziran ayında hizmete girmesi bekleniyor.

Dolapdere'ye 5 yıldızlı Hilton

Hürriyet gazetesinde yer alan haberde göre; AKP Milletvekili Cüneyt Yüksel’in kardeşi, Ali Baba Turizm’in sahibi Hakkı Yüksel, yaklaşık 40 milyon dolar maliyetle Dolapdere’ye beş yıldızlı Hilton açıyor.

AKP Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel’in ailesinin sahibi olduğu Mehmet Edip Yüksel Holding, otelcilik sektörüne girdi. Dolapdere Caddesi üzerinde holdinge ait arsa üzerinde inşa edilen otel, önümüzdeki haziran ayında kapılarını hizmete açacak. Holding’in iştiraklerinden Gürcan Petrolcülük’ün yatırımını üstlendiği otelin sahipleri, Cüneyt Yüksel’in kardeşleri Hakkı ve Halil Yüksel.

PANGALTI GİRİŞİNDE
İnşaat halindeki otel, Dolapdere Caddesi üzerinde, Pangaltı girişinde yer alıyor. Diğer bir ifadeyle Pangaltı’ndaki Ramada Otel’in hemen arkasındaki caddede, sağ tarafta yer alıyor. Otel inşaatın solunda araba kiralama şirketi Mobcar, sağında da yine arsası holdinge ait olan Opet benzin istasyonu bulunuyor.

Otelin genel müdürü Önder Dinler, yaklaşık 30 bin metrekare inşaat alanı olan beş yıldızlı otelin, Hilton’un alt markası olan Doubletree by Hilton adıyla hizmet vereceğini belirtiyor.

4’ü bodrum 12 yatak katı olmak üzere 16 katlı olacak otelin yaklaşık yatırım maliyeti 40 milyon dolar. Sadece arsanın değeri ise 17 milyon dolar. Dinler, geçtiğimiz yıl mart ayında ilk kazması vurulan otelin, inşaatının haziran gibi biteceğini ifade ediyor. 

KURŞUN VE BOMNA GEÇİRMEZ KRAL DAİRESİ
550 yatak kapasiteli otelde 285 oda yer alacak. 11 toplantı salonunun olacağını otelde, bir de yüksek güvenlikli kral dairesi bulunacak. Devlet adamlarını, önemli misafirleri bu kral dairesinde konuk etmeyi planladıklarını anlatan Önder Dinler, “Burası otelden bağımsız yüzde yüz güvenli bir oda olacak. Camları kurşun geçirmez, kapısı bombaya dayanıklı olacak. Ayrı bir elektrik, su tesisatı ve jeneratör sistemi olacak” diye konuşuyor. 

Otelde toplam 160 civarında personel istihdam edilecek. Dinler, departman yönetimi kademeleri için mart, diğer personel için ise nisan ayından itibaren alımlara başlayacaklarını dile getiriyor. Otelin otopark kapasitesi ise 50 araçlık olacak.

DOLAPDERE'NİN KÖTÜ İMAJI SİLİNECEK
Dinler, hizmete girecek otelle birlikte Dolapdere’nin imajın hızla değişeceğini vurguluyor ve ekliyor: “Dolapdere adı bundan sonra bir destinasyon gibi geçecek. Hilton’un buraya gelişiyle Dolapdere’nin kötü imajı yıkılacak. Burası kongre vadisinin devamı olacak” diyor.

Dolapdere’ye beş yıldızlı bir otel açmak fikrinin nasıl çıktığını ise şöyle anlatıyor:
“Bu bölgede ciddi bir potansiyel var. Taksim, Nişantaşı ve Osmanbey’e yürüme mesafesinde. Yapılan düzenleme çalışmalarıyla otelin tam karşısından Elmadağ Cumhuriyet Caddesi’ne de direkt geçiş sağlanıyor. Burası son derece merkezi bir yer. Holdingin arsası zaten buradaydı. Bunu değerlendirmek istediler.” 

LALELİ VE GÜNEŞLİ'YE DE OTEL
İlk otel yatırımı için Dolapdere’yi seçen Yüksel Ailesi, bu yıl içinde Laleli ve Güneşli’ye de otel açmaya hazırlanıyor. Dinler, Yüksel Ailesi’nin Laleli ve Güneşli tarafında bulunan arsaları üzerine dört ve beş yıldızlı iki otel yatırım daha yapmayı planladıklarını anlatıyor. Projeleri hazırlanan oteller için belediyelerden onay bekleniyormuş. Otelin işletmesini bizzat kendisi yapacak olan aile isim hakkı için Dolapdere’deki otelde olduğu gibi yine Hilton’la görüşüyor.

Sayfa Yükleniyor...