Dolar 1,49'u gördü

Euro, dolar karşısında iki ayın en düşük düzeyine indi. Paritedeki değer kaybıyla içeride dolar 1,49'a çıktı. İMKB haftayı yüzde 1.5 düşüşle kapadı.

Dolar 1,49'u gördü

Avrupa'daki borç krizine yönelik endişeler piyasalarda hakim olmaya devam ediyor.

Euro/dolar paritesine paralel hareket eden olan dolar/TL'de yukarı yönlü bir hareket gözleniyor. Bankalararası piyasada dün spot kapanışta 1,4740 seviyesinde olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonları, bu sabah ilk işlemlerde 1,4920'ye kadar çıktı.

Euro, Euro Bölgesi borç endişeleri ve Kore'deki gerginlik nedeniyle 1,3230 ile son iki ayın en düşük seviyelerine geriledi. Dolar endeksi de 80,007 ile Eylül ayından beri en yüksek düzeye çıktı.

Bu arada İspanya ile Almanya'nın 10 yıllık tahvilleri arasındaki getiri farkı (spread) , yatırımcıların devam eden endişeleriyle dünkü 256 baz puan seviyesinden bugün 266 baz puana yükselerek, euronun kullanıma girmesinden bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Okasan Securities yöneticisi Tsutomu Soma, "Son dönemde Euro Bölgesi'nden arka arkaya olumsuz haberler geliyor. Hatta Euro Bölgesi'nin dağılacağı konusunda bile söylentiler var" dedi.

İMKB YÜZDE 1.5 DÜŞTÜ
Hisse senedi piyasalarında da düşüş hakim. İMKB endeksi gün sonunda yüzde 1.49 değer kaybetti ve 66 bin 148 puandan kapandı. Borsanın haftalık kaybı yüzde 5.5 oldu.

Sayfa Yükleniyor...