Dolar 1,51 lirayı aştı

Küresel riskten kaçış eğilimiyle dolar 1,51 TL'nin üzerine çıktı. Uzmanlar dolarda aşağı yönlü trendin sona ermiş olabileceğini belirtiyor.

Dolar 1,51 lirayı aştı

ABD bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin artırdığı küresel riskten kaçış eğilimiyle dolar bugün 1,5175 liraya kadar yükseliirken, bankacılar dolar/TL'deki bu yükselişin aşağı yönlü trendin sona ermiş olabileceği şeklinde yorumladılar.

Eylül ve Ekim aylarında volatilitenin artmasının beklendiğini belirten bir bankanın döviz masası yetkilisi, "Açıkçası ABD'de bu beklediğimizden de erken başladı. Özellikle bütçe döneminin bitmeye yakın olmasından dolayı ortaya çıkan pozisyon kapamaları döviz piyasalarını da etkiliyor. Dün 1,5060 seviyesinden kapanan Dolar/TL'de kapanış sonrasında dün gece saatlerinde stop-loss'lar çalıştı ve kur 1,5220 seviyesine kadar alıcı buldu" dedi ve ekledi:

"Bu sabah piyasa daha dengeli duruyor, ancak kurun 1,52 üzerinde seyretmesi ile müşteri satışları azalabilir ve bu da endişe yaratabilir. Aşağıda seviyeyi 1,5050; yukarıda 1,5400 olarak söyleyebiliriz. Dün kurun 1.5150'nin üzerinde kapanması aslında aşağı yönlü trendin son erdiği anlamına da geliyor."

Tahvil/bono piyasasında dün spot kapanışta yüzde 9.67 ve valörlü kapanışta yüzde 9.70 olan 11 Mayıs 2011 itfalı gösterge kıymetin ortalama bileşik faizi bugün tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 9.82/87 seviyesindeydi. Gösterge faiz, Ağustos ayında işlem bazında yüzde 9.38 ile tarihi dip seviyesini kırmıştı.

Yabancı bir bankanın tahvil/bono masası yetkilisi, "Bugün tahvil/bono piyasasında yurtdışı paralel yükseliş devam edebilir. Yarın enflasoyn var o izlenecek. İşlem hazimleri düşük seviyede kalmaya devam ediyor. Bunun değişmesini beklemiyoru. Kısaca yön yukarı diyebiliriz ve bu beklenti tamamen dış piyasalara paralel" dedi.

Sayfa Yükleniyor...