Dolar 1,56 liraya geriledi

IMF beklentileri ve olumlu dış piyasalarla dolar güne 1,5610 TL'ye indi.

Dolar 1,56 liraya geriledi

Bankalararası piyasada dolar global piyasalardaki olumlu hava ve devam eden IMF ile kısa sürede anlaşma sağlanacağı beklentisiyle geriledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile ara verilen görüşmelere yeniden başlanacağının açıklanmasının ardından yönünü aşağı çeviren ve bir aydan kısa sürede 1.80 seviyelerinden 1.60'ın altında gerileyen dolar/TL dün spot kapanışında 1,5690 TL olurken bugün 1,5610'a indi.

Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ile prensip kararı aldıklarını ve yapılacak anlaşmanın parasal miktarının dış finansman ihtiyacının tamamını karşılayacak boyutta olduğunu söyledi. Gazetelerde yer alan habere göre, Başbakan Erdoğan ve IMF Başkanı Strauss-Kahn'ın, bir program temeli için prensiplerde mutabakat sağladığını söyleyen Şimşek, "Bir takım prensipler üzerinde anlaştık. O çerçevede ümidimiz bahar toplantıları öncesinde en azından anlaşmanın Türkiye ayağını bitirmek" dedi.

Dünya borsalarının büyük bölümünün tatil olduğu haftanın son işlem gününde İMKB'de yükseliş yaşandı. İMKB Ulusal 100 Endeksi haftayı yüzde 1'lik artışla 28 bin 838 puandan tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...