Dolar 1,57 liraya geriledi

Ekonomistler açısından olumlu bulunan kabine revizyonun ardından bankalararası piyasada dolar ilk işlem gününde 1,58'in altına indi.

Dolar 1,57 liraya geriledi

Kabine revizyonun ardından bankalararası piyasada dolar haftanın ilk işlem gününde 1,58'in altına geriledi.

Bankalararası piyasanın 30 Nisan Perşembe günü spot kapanışında 1,5900/1,5925 lira olan en iyi dolar alış ve satış kotasyonları, bu sabah ilk işlemlerde 1,5790'a kadar indi.

Global piyasaların izlenmeye devam edileceğini belirten bir bankanın döviz masası yetkilisi, "Kabine revizyonunun çok bir  etkisi olacağına inanmıyorum. Piyasalarda daha çok yurtdışı izlenecek. Bugün Londra piyasaları tatil. Yurtdışında borsalar  gerçekten iyi tutunuyor. Bu seyir böyle devam ettiği sürece dolar/TL'de de yön aşağı olacaktır. Müşteri tarafından gelebilecek
alımlar izlenebilir. Alımların '1.55 mi?' yani hangi seviyeden geleceği önemli "dedi.

Revizyonun ardından Ekspres Invest Başekonomisti Güldem Atabay şöyle dedi: "Kabinedeki değişikliği olumlu buluyorum. Babacan, AKP'nin yönetiminde titiz davrandığı dönemde yine bu görevi yürütüyordu. Şimdi hükümet, piyasalara ekonomide tekrar aynı yaklaşımın izleneceği mesajını vermeye çalışıyor...Şimşek, iyi bir Maliye Bakanı olacaktır, bütçe disiplinini destekliyor. IMF Heyeti'ni Türkiye'de Mayıs-Haziran arasında görebiliriz."

FAİZDE TARİHİ SEVİYE
Tahvil/bono piyasasında 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilin ortalama bileşik faizi 30 Nisan Perşembe günü spot  kapanışta yüzde 12.22, valörlü işlemlerde yüzde 12.28 oldu. Tezgahüstü piyasada gösterge tahvilin bileşik faizi ilk işlemlerde  yüzde 12.24/12.29 seviyesindeydi. Gösterge tahvilde işlem bazında yüzde 12.12 seviyesi tarihi düşük seviyeye işaret ediyor.

Faiz cephesinde Hazine’nin Mayıs ayında piyasa itfasının tamamını geri borçlanacak olmasının faizlerdeki aşağı yönlü  hareketi yavaşlatacağını belirten bir bankanın tahvil/bono masası yetkilisi, "Faiz cephesinde yeni ihraçlar sonrasında yüzde  12.0 seviyesi aşağı yönde denenebilir" dedi.

Sayfa Yükleniyor...