Dolar 1,59 lirayı aştı

Euro'nun dolar karşısında yüzde 1 değer kaybetmesiyle içeride dolar 1,59'un üzerine çıktı.

Dolar 1,59 lirayı aştı

Euro/dolar paritesinin 4 yılın en düşük seviyesi olan 1,2116 seviyesini test etmesiyle dolar içeride 1,59 seviyesinin üzerine çıkarken, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren konvoya müdahalesinin ardından yaşanan gelişmelerin de takip edilmeye devam ediliyor.

Euro, Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin bankacılık sistemine yayılabileceği yönündeki endişelerle dört yılın en düşük seviyesine geriledi.

Euro/dolar paritesi 1,2116 seviyesini görerek Nisan 2006'dan beri en düşük seviyeye ulaştı. İşlemciler daha önceki en düşük seviye olan 1,2143 seviyesinin altına inildiğinde bu seviyenin altında yer alan seviyelerin hedeflendiğini kaydettiler.

Bir bankacı, "Euro/dolar ve yurtdışı borsalardaki kayıplara paralel TL'de dolar karşısında değer kaybediyor. Yurtdışı borsalarda özelikle kayıplar çok fazla dış piyasalarda Fransa ve İtalya'nın kredi notlarının düşürülebileceğine ilişkin dedikodular var. TL için asıl hareketi pariteye bağlayabiliriz zaten euro/TL'deki dalgalanma da bence bunu gösteriyor. İsrail gerginliği aslında

bugün çok da fazla piyasada etkili diyemeyiz. TL'deki değer kaybı diğer gelişmekte olan piyasalara göre aynı gibi. Konu takip ediliyor ama somut bir gelişme henüz yok. İzlemeye devam ederiz" dedi.

Bankalararası piyasada dün spot kapanışta 1,5705/1,5730 seviyesinde olan en iyi dolar alış kotasyonları bu sabah ilk işlemlerde 1,5745/1,5800 seviyesinde başladıktan sonra TL dolar karşısında kayıplarını arttırdı. En iyi dolar alış kotasyonu gün içinde 1,5920'ye kadar çıktı.

Sayfa Yükleniyor...