Dolar 1,73 liraya indi

Yunanistan beklentileri ve Fed desteğiyle risk iştahı arttı, dolar içeride 1,73'e indi.

Dolar 1,73 liraya indi

Yunanistan'ın borç takası anlaşmasında sona yaklaştığı beklentileri ve Fed Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamaları sonrası Euro/dolar paritesi yükseldi; içeride dolar düştü.

Artan risk iştahı sonucu diğer gelişmekte olan piyasalara paralel dolar/TL 1,7350'ye kadar geriledi.

Euro, Yunanistan'ın ikinci mali yardım paketine hak kazanması için gereken tasarruf tedbirlerini alabileceği beklentilerinin desteği ve yatırımcıların kısa pozisyonlarını azaltmalarına bağlı olarak 12 Aralık'tan bu yana en yüksek seviye olan 1,3289 doları gördü.

İşlemciler Euro'nun 100 günlük hareketli ortalaması olan 1,3334 dolarda dirençle karşılaşmasını bekliyorlar.

Bankacılar ayrıca Fed Başkanı Bernanke'nin dün yaptığı konuşmada, cuma günü açıklanan istihdam rakamlarından pek de memnun olmadıklarını belirterek, 2014 yılı sonuna kadar faizleri istisnai düşük seviyede tutacaklarını yinelemesinin de risk iştahını desteklediğini belirtiyor.

Bernanke, Senato'nun bütçe komisyonuna yaptığı açıklamada geçen hafta yaptığı konuşmaya çok benzer ifadeler kullanarak, "Avrupalı yetkililerle yakın iletişim halindeyiz. Durumu yakından izlemeye devam ediyoruz. ABD finans sistemini ve ekonomisini koruyacak her türlü adımı atmaya hazırız" dedi.

Bir bankanın döviz işlemcisi, "Euro, dolar karşısında 1,3235 seviyesini kırmasıyla hızlı yukarı hareketini sürdürdü. Gelişmekte olan piyasalar bu harekete ilk etapta tepki vermedi ancak gece işlemlerinde ve Asya seansında tepkiyi gördük. Fed Başkanı Ben Bernanke dünkü konuşmasında farklı birşey söylemedi, 2014 gevşek para politikası devam edecek dedi ki bu her zaman dolara satış getirir" dedi.

Sayfa Yükleniyor...