Dolar 1,73 lirayı gördü

Artan global tedirginlikle dolar yeni haftaya hareketli başladı ve 1,73 liraya kadar çıktı. AIG haberleriyle borsa günü 1.36 düşüşle tamamladı.

Dolar 1,73 lirayı gördü

Bankalararası piyasada dolar artan global tedirginliğe paralel haftanın ilk işlem gününde 1.73 TL'yi gördü.

AB liderlerinin Doğu Avrupa'daki sorunları çözmek adına bir ortak adım atmaması ve ABD'de resesyonun beklenenden daha da derin olabileceği endişesinin global piyasalarda tedirginliği artırdığını belirten HSBC Stratejisti Fatih Keresteci bu sabah yayımladığı raporda şöyle dedi:

"Dolar/TL kuru tarihi zirve seviyesine yaklaşmış durumda. Küresel panik havasının devam etmesi durumunda bu seviyelerin test edilmesi kaçınılmaz olacaktır."

Bankalararası piyasada geçen hafta cuma günü 1.71'in üzerine çıkan ve dün spot işlemlerde 1.7050 seviyesinden kapanan en iyi dolar alış kotasyonları bu sabah 1,73'ü gördü. Dolar daha sonra yeniden 1,72 düzeyine geriledi.

SALAR: 1,85'E KADAR GİDEBİLİR
A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, kurun tarihi seviyeleri test ettiğini kaydetti.

Salar ''Kurda önemli yükseliş var. Kur tarihi seviyeleri tekrar test ediyor. 1,72 seviyelerini test ediyor. Bu seviyeleri geçerse daha önce görmediğimiz seviyeler gündeme gelecek. Kısa vadede dolar 1,85'e kadar yükselebilir. İleri ki dönemlerde de 2,00 gündeme gelebilir" dedi.

DOW JONES 12 YILIN DİBİNİ GÖRDÜ
Geçen hafta Citigroup'un devletleştirilmesi operasyonu ile kan kaybeden küresel piyasaları bugün de ABD'li sigorta devi AIG vurdu.

Sabah ABD hükümetinin AIG'ye yardıma hazırlandığı haberiyle başlayan satışlar, AIG'nin açıkladığı rekor zararla hızlandı.

New York Borsası, art arda gelen kötü haberlerin ardından güne sert bir düşüşle başladı. Dow Jones Endeksi, 1997'den beri ilk kez 7 bin seviyesinin altına indi.

Avrupa borsalarında da yüzde 3'ün üzerinde kayıplar görülürken, İMKB günü yüzde 1.36 düşüşle tamamladı. İMKB Ulusal 100 Endeksi, gün sonunda 326 puanlık düşüşle 23 bin 699 puandan kapandı.

Sayfa Yükleniyor...