‘Dolar 1,85 liraya çıkabilir’

Goldman Sachs, Merkez Bankası’nın fazdeki agresif indiriminin TL üzerinde ciddi baskı yaratacağını, 3 aylık dönemde doların 1,85’e kadar çıkabileceğini öngördü.

‘Dolar 1,85 liraya çıkabilir’

Merkez Bankası’nın sert faiz indiriminin ardından bundan sonraki indirimlerin ve TL’nin seyrine ilişkin farklı yorumlar geldi.

Goldman Sachs, indirimin TL üzerinde ciddi baskı yaratacağını, 3 aylık dönemde dolar/TL kotasyonlarının 1,85’e kadar çıkabileceğini öngördü.

İki puanlık faiz indirimin riskli bir karar olduğunu belirten Goldman, döviz baskısı nedeniyle ileride tekrar faiz artırımı gerekebileceğini kaydetti.

JPMorgan liranın sert faiz indirimlerine karşı direncini daha önce gösterdiğini belirtti. JPMorgan, Merkez Bankası’nın Şubat, Mart ve Nisan’da da faizleri sırasıyla 100, 50 ve 50 baz puan düşüreceği tahmininde bulundu.

Ekspres Yatırım da, IMF’yle anlaşma beklentilerinin dolar/TL’yi 1,65’te tutabileceği görüşünde.

Finansbank, Merkez Bankası’nın gösterge faizi yüzde 12’ye kadar indirdikten sonra mola vererek, piyasa üzerindeki etkilerini izleyeceğini öngördü.

HSBC ise, liranın getirisinin düşmesiyle yerli yatırımcıların bir süre sonra dolar-TL arasında kararsız kalmaya başlayabileceğini belirtti.

Sayfa Yükleniyor...