Dolar 2,48'i aştı

Merkez Bankası'nın yarınki faiz kararı öncesinde dolar 2,48'in üstüne çıktı.

Dolar 2,48'i aştı

Dolar, Türk Lirası karşısında gelişen ülkelerden yaşanan çıkışlar nedeniyle 2,48'i aştı.

Dolar/TL saat 12.47 itibariyle 2,4846 oldu. Yarın gerçekleşecek Merkez Bankası PPK'sı da yükselişi tetikliyor.

Merkez Bankası'nın yarın sonuçlarını açıklayacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının haftanın en önemli iç gündem maddesi olduğunu belirten bankacılar, kararın ardından siyasilerin tepkilerinin de yakından izleneceğini söylediler.

Yunanistan'ı acil mali krizden kurtaracak anlaşmanın sağlanması piyasaya destek sağlarken anlaşma Yunanistan'ın parasının gelecek ay bitmesine ve para birliğinden çıkmak zorunda kalma olasılığından doğan acil riski ortadan kaldırdı. Siyasilerin yaklaşan seçim öncesi yüksek oranlı indirim taleplerine karşın enflasyonu işaret eden ve erken bir faiz indirimine gerek görmeyen TCMB'nin yarın rutin PPK toplantısında politika faizinde ölçülü bir indirime gitmesi bekleniyor.

Ekonomistler enflasyondaki düşüşün politika faizinde ölçülü indirimleri meşrulaştırdığını belirtirken, hükümetten gelen açıklamaların Merkez Bankası'nın kredibilitesine zarar verdiğini, TCMB'nin kararları ekonomik nedenlerle alınmış olsa bile dışarıdan böyle görünmediğini belirtiyorlar.

Uzmanlar ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve siyasetçilerin tek seferde yüksek oranlı faiz indirim isteği nedeniyle TCMB'nin enflasyonun izin verdiğinden daha yüksek bir faiz indirimine gitme ihtimalinden endişe ediyorlar. Siyasilerin söylemleri her ne kadar son dönemde azalsa da piyasadaki endişe kısmen de olsa devam ediyor.

Sayfa Yükleniyor...