Dolar 2.78'in altını gördü

Gün içinde 2,79'u aşan dolar Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun Pazartesi görüşeceğine ilişkin açıklamayla 2,78'in altını gördü.

Dolar 2.78'in altını gördü

Yıl bitmeden faiz artışlarına başlaması beklenen ABD Merkez Bankası'nın Eylül ayında mı, Aralık ayında mı faiz artıracağına yönelik açıklamaların yanı sıra, gelen veriler dolar/TL'nin her iki yönlü dalgalanmasına neden olurken; piyasalarda hükümetin kurulma süreci izlenmeye devam ediliyor.

Dolar/TL güne 2,78'in üzerinde başladı. Saat 10.59'da 2,7915'i gördü. CHP ile koalisyon görüşmelerini yürüten AK Parti heyeti, hazırladığı raporu AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sundu.

Toplantı sonrası açıklama yapan Kültür Bakanı Ömer Çelik, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun Pazartesi saat 18.00'de görüşeceğini açıkladı. Açıklama sonrası dolar 2,78'in altını gördü ve günün en düşük düzeyine indi.

Piyasalarda haftanın kalanında ise yarınki Moody's'in not gözden geçirmesi ve ABD tarımdışı istihdam verisi beklenecek. Tarımdışı istihdam verisi öncesi bugün ABD'de açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları da takip edilecek.

Sayfa Yükleniyor...