Dolar 2,79'u aştı (Dolar ne kadar?)

ABD'de işsizlik oranının beklentilere paralel yüzde 5.3 olarak açıklanmasının ardından güç kazanan dolar 2.79 lirayı geçti.

Dolar 2,79'u aştı (Dolar ne kadar?)

ABD tarımdışı istihdam verilerinin beklentilere paralel gelmesi, ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımına Eylül'de başlayacağı yolundaki beklentileri güçlendirdi.

AK Parti ile CHP liderlerinin koalisyon randevusunun Pazartesi günü olarak belirlenmesiyle dün 2.77 liraya çekilen dolar sabah saatlerinde 2.78 liranın üzerine çıktı.

ABD tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasına kadar bu düzeylerde hareket eden dolar, verinin açıklanmasının hemen ardından 2.7928 liraya yükseldi.

BORSA DÜŞTÜ

Güne artıda başlayan Borsa İstanbul Endeksi de öğle saatlerinde eksiye geçerek 78 bin 662 puan dolayında hareket ederken, veri sonrası kayıpları artırdı ve 78 bin 215 puana kadar indi.

GÖZLER MOODY'S'TE

ABD verilerinin ardından gözler, Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody's'in bugün açıklaması beklenen Türkiye değerlendirmesine çevrildi. Şirket halen Türkiye'yi yatırım yapılır kategorisindeki en düşük not olan "Baa3" düzeyinde ve "negatif" görünümle derecelendiriyor.

Analistler, siyasi belirsizliğin sürmesi, iç ve dış güvenlik risklerinin devam etmesinin, tam sınırda tutunan "yatırım yapılabilir" düzeyindeki kredi notu üzerinde risk oluşturabileceği uyarısı yapıyorlar.

Sayfa Yükleniyor...