Dolar 2,85'i aştı (Dolar ne kadar oldu)

Moody's'in Türkiye'ye ilişkin açıklamasının ardından dolar, 2,85'in üzerine kadar çıktı.

Dolar 2,85'i aştı (Dolar ne kadar oldu)

Yükselişe geçen dolar 2,85'in üzerini gördü.

Güne 2.82'nin üzerinde başlayan dolar 2,8530'a kadar yükseldi. Moody's'in açıklamasının ardından kur 2,85'in üzerine tırmandı.

ABD Merkez Bankası'nın bu yıl daha az faiz artırımı yapacağı beklentileri ile geçen hafta küresel risk iştahı artarken, piyasalarda bu hafta satış baskısı daha ağır basıyor.

Petrol fiyatlarındaki hareketlilik ekonomileri emtiaya dayalı para birimlerinde de her iki yönlü sert hareketleri beraberinde getiriyor.

BAŞÇI’NIN GÖREV SÜRESİ 19 NİSAN’DA SONA ERİYOR

TCMB Başkanı Erdem Başçı dahil yedi üyeden oluşan Para Politikası Kurulu'ndaki üyelerden beşinin beş yıllık görev süresi bu yıl içinde dolacak olması nedeniyle göreve yeni dönemde kimin geleceği piyasalar tarafından yakından izleniyor. Başçı'nın görev süresi ise 19 Nisan'da sona eriyor.

Piyasalar enflasyon verilerinin de desteğiyle TCMB'nin faiz koridorunun üst bandında yeni TCMB Başkanı kim olursa olsun 20 Nisan'da bir indirim olacağını öngörüyor.

Risk iştahında Fed Başkanı Janet Yellen'ın geçen hafta yaptığı faiz artışlarının temkinli olacağı yönündeki açıklamaları genel çerçevede gelişmekte olan piyasalara yönelik ilginin devam etmesindeki ana etken olarak ön plana çıkmıştı.

Bu sayede haftaya 5 ayın en düşük seviyesi olan 2.80'e yaklaşarak başlayan dolar/TL küresel risk iştahının azalmasıyla dün günü 2.83 civarında tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...