Dolar 2,88'in altına indi (Dolar ne kadar?)

Fed beklentileriyle dün 2.95'li seviyelerden Türkiye piyasalarının kapanış saatlerinde 2.93'ün altına gerileyen dolar/TL, bu sabah 2,88'in altına indi. Borsa ise güne yüzde 0,8 primle 80 bin 12 puandan başladı.

Dolar 2,88'in altına indi (Dolar ne kadar?)

ABD'de faiz artışlarının 2015 yılı sonrasına ötelenebileceği görüşünü destekleyen veriler ile gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde dolar karşısında değer kazancı eğilimi devam ederken, dolar/TL 20 Ağustos'tan beri ilk kez 2.88'in altını gördü.

Dün Fed beklentileriyle 2.95'li seviyelerden Türkiye piyasalarının kapanış saatlerinde 2.93'ün altına gerileyen dolar/TL bu sabah da düşüşünü sürdürerek 0952'de 2.8830/2.8840 seviyesine geriledi. Gün içinde en düşük 2.8785'i seviyesi test edildi.

Analistler dolarda yaklaşık üç haftadır süren zayıf seyrin devam edip etmeyeceğini anlamak için dün ABD'den gelecek verilerini bekliyorlardı. Bu verilerin Fed'in faiz artışını erteleme ihtimalini artırmasıyla beraber Asya borsaları son iki ayın zirve seviyesini görürken, dolar ise son birkaç haftanın en düşük seviyelerinde seyrediyor.

Son günlerde kurda yaşanan düşüşü "bütünü ile dış kaynaklı" sözleriyle yorumlayan HSBC Hazine Grup Başkanı Fatih Keresteci, "Seçimler yaklaştıkça iç kaynaklı etmenlerin belirleyici olma ihtimali artacak. Eğer ki seçimlerle birlikte siyasi istikrarın tesis edilebileceği inanışı oluşursa ki bunun olabileceğine daha yüksek bir olasılık verme taraftarıyız, bunun piyasa yansıması olumlu olacaktır. Bu çerçeveden bakıldığında, seçimlerin ardından dolar/TL kurunun 2.70'lere gidebileceği beklentimizi koruyup öncesinde de 2.85'e doğru bir hareket ihtimalinin yükseldiğini öngörüyoruz" dedi.

BORSA 80 BİNİN ÜZERİNDE

Borsa ise artan küresel risk iştahına paralel olarak güne yüzde 0,8 primle 80 bin 12 puandan başladı. ABD'den dün verilerin açıklanmasının ardından dolar/TL'nin yönünü aşağı çevirmesi sonrası BIST100 günü yüzde 1.3 artarak kapatmıştı.

Sayfa Yükleniyor...