Petrolde yükseliş ve Fed etkisiyle dolar 2,97'nin altını gördü

Petrol fiyatlarındaki yukarı yönlü hareket ve Fed'in beklendiği gibi faizleri sabit tutmasıyla, dolar bugün 2,97 ile ocak başından bu yana en düşük seviyelerini gördü.

Petrolde yükseliş ve Fed etkisiyle dolar 2,97'nin altını gördü

ABD Merkez Bankası (Fed),  iki günlük toplantısının ardından dün gece faizleri değiştirmediğini ve küresel piyasaları "yakından izlediğini" açıkladı.

Fed açıklamada ayrıca, faiz artışlarına devam edeceği yolundaki planlarını sürdüreceği işaretini de verdi.

Fed'in faiz kararı öncesi 3.0100 - 3.0200 lira dolayında hareket eden dolar, güne 3.00 lira düzeyinin hemen altında başladı.

Gün içerisinde düşüşe devam eden kur, 2,9680'a kadar geriledi.

Dolar böylece ocak başından bu yana en düşük seviyelere indi.

EURO DA DÜŞTÜ

Dolara paralel olarak, euro da 3.28 - 3.30 lira düzeyinden 3.2572 liraya kadar indi.

PETROL ETKİSİ

Rusya'nın küresel petrol stoklarındaki fazlayı kontrol edebilmek için Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile işbirliği yapılabileceği yolundaki açıklamaları da döviz piyasalarında etkili oldu.

Petrol fiyatlarındaki yükselmenin risk algısını olumlu etkilemesine bağlı olarak gelişmekte olan piyasalara yönelimi artırması, bu ülke varlıklarına da talebi artırıyor.

GÖZLER ASYA'DA

ABD Merkez Bankası ocak ayı toplantısında beklendiği üzere faizleri değiştirmeyerek mart ayında olası bir artırımı da tamamen ortadan kaldırmazken, piyasalar bundan sonra petrol fiyatları, Çin'den gelecek veriler ve Japon Merkez Bankası'nın faiz toplantısı ardından yapacağı açıklamaları izleyecek.

Sayfa Yükleniyor...