Dolar 6 ayın en düşüğünde

Bankalararası piyasada dolar 6 ay sonra ilk kez 1,48'in altına indi.

Dolar 6 ayın en düşüğünde

Dolar yeni haftaya düşüşle başladı.

Bankalararası piyasada dolar 1,4730 ile 6 ay sonra ilk kez bu seviyeleri gördü.

Doların satış fiyatı en son nisan ayında 1,48'in altına inmişti. Bankalararası piyasada cuma günü spot kapanışta 1,4820 seviyesinde bulunuyordu.

Cuma günü açıklanan Alman Ifo endeksinin beklentilerden iyi gelmesiyle birlikte Euro/doların 1,34 seviyesini aştığını söyleyen bir bankacı, "ABD'de nicel gevşeme beklentileri devam ediyor. Avrupa'dan olumlu veriler gelmeye devam ederse, Euro/dolarda yükseliş devam edebilir ancak arada düzeltme hareketleri de görebiliriz. Euro/dolarda bu yükselişin devam etmesi halinde dolar/TL'de de yukarı hareket sınırlı olacaktır" dedi.

Euro/dolar paritesinin 1,35 seviyelerinden kâr satışlarıyla gerilemeye başlamasıyla birlikte dolar son beş ayın en düşük seviyelerinden yükselirken, Japonya'da müdahale söylentilerinin destek vermesiyle yen karşısında da cuma günkü 84.25 seviyelerini korudu.

Dolardaki zayıflıkla, enerji ve emtia petrol fiyatlarına ilginin artması ve risk iştahının canlanmasıyla birlikte petrol 77 dolara yükseldi. Altın fiyatları da 1,300 dolar olan rekor fiyatlara yakın seyrederken, gümüş fiyatları artan yatırım talebiyle 30 yılın zirvesine yükseldi.

Sayfa Yükleniyor...