Dolar alış satış fiyatları bugün kaç TL? (18 Mart 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 18 Mart 2021 dolar kuru alış satış fiyatları en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar alış satış fiyatları bugün kaç TL? (18 Mart 2021 dolar - euro fiyatları)

Merkez Bankası'nın piyasa beklentilerinin üzerinde 200 baz puanlık faiz artırım kararı sonrası Borsa İstanbul'da banka hisseleri öncülüğünde yükselişin ivme kazandığı görülürken, döviz kurları ise sert düştü.

Karar öncesinde 7,47-7,48 düzeyinde seyreden /TL, 7,32 seviyelerine kadar geriledi. Kur, şu dakikalarda 7,35 civarında seyrediyor.

Benzer performansı kaydeden /TL de 8,92'den 8,76 düzeyine çekildi.

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 200 baz puan artırarak yüzde 17'den yüzde 19'a yükseltti. Karar metninde, beklentilerin üzerindeki faiz artışı için "Yukarı yönlü riskler dikkate alınarak önden yüklemeli ve güçlü bir ilave parasal sıkılaştırma yapılmasına karar verilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Uzmanlar, TCMB'nin artan enflasyonist baskılara karşı önden yüklemeli sıkılaştırma adımı atarak Türk lirası varlıkları desteklediğini bildirdi.

TCMB'DEN 100 BAZ PUAN ARTIŞ BEKLENİYORDU

Piyasa anketlerinde, Merkez Bankası'nın bugünkü PPK'da faizleri 100 baz puan civarında artıracağı sonuçları ağır basıyordu.

İlgili : "TCMB'nin verdiği mesajlar kuvvetli"

FED FAİZLERİ DEĞİŞTİRMEDİ

Öte yandan ABD borsalarında Fed'in faiz kararı ve Başkan Powell'ın açıklamalarının ardından yeni zirveler görüldü.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri sabit bıraktığı toplantıda, makro projeksiyonlar ve enflasyona ilişkin yönlendirmeleriyle gerileyen dolar endeksinin bugün yeniden yükseldiğini, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerinin ise yüzde 1,74 ile Ocak 2020'den bu yana en yüksek seviyeyi gördüğünü söyledi.

Fed, gevşek para politikalarının ABD ekonomisi corona virüs salgınının etkilerinden daha da toparlanan kadar devem ettirme planlarını teyit etti. Fed, faiz oranını da yüzde 0,00-0,25 olarak korudu.

Fed yetkilileri, 2021 yılı için büyüme beklentisini yüzde 4,2'den yüzde 6,5'e yükseltti. Karar sonrası basın toplantısı düzenleyen Fed Başkanı Jerome Powell, tahvil alım hızını yavaşlatmayı, tahvil alımını azaltmayı konuşmanın henüz zamanı olmadığını söyledi.

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

VİDEO: ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞE GEÇER Mİ?

Sayfa Yükleniyor...